Vakantie voorbij? Fris snel online je talenkennis op

5 september 2022 09:27

Vakantie voorbij? Fris snel online je talenkennis op

Zo, weer lekker aan de slag na je vakantie of misschien wel in je nieuwe baan? Dan kan dit een goed moment zijn om je talenkennis eens op te frissen. Wel zo handig voor de contacten met zakelijke relaties waarmee je regelmatig belt, mailt of vergadert. Want daarin wil je natuurlijk geen fouten maken. En wanneer je Engels- of Duitstalige contacten hebt, wil je er zeker van zijn dat je ook in hun taal foutloos kunt communiceren. Dat voelt direct een stuk prettiger.

Tone of voice

Een andere taal, andere gewoontes. In het Engels of Duits een mail opstellen of iemand te woord staan, gaat toch net even anders dan in het Nederlands. Maar welke ‘tone of voice’ gebruik je dan, welke openingszinnen werken het best? Hoe breng je een boodschap zo over dat je niet onbedoeld op iemands tenen gaat staan of dat er geen ruimte is voor misverstanden bij de andere partij? 

Je wilt hiermee graag aan de slag, maar het is razend druk op je werk. Je hebt echt geen tijd voor een cursus van een half jaar op een of andere locatie. Gelukkig kan het ook anders; er zijn korte, online cursussen beschikbaar, waar jij direct iets aan hebt.

Korte, online cursussen

Lexicon is al jarenlang expert in taaltrainingen en weet wat er speelt binnen organisaties op taalgebied. Speciaal voor situaties als deze heeft Lexicon kortdurende, online cursussen ontwikkeld. Deze cursussen kun je een-op-een of in een groep volgen.
De inhoud staat niet van te voren vast. Er is namelijk volop ruimte om jouw eigen voorbeelden uit de praktijk te bespreken. Daar kun je dus direct wat mee; wat je vandaag leert, kun je morgen al gebruiken. Via e-learning train je alles wat je hebt geleerd in je eigen tijd, je eigen tempo en in een vertrouwde omgeving.

Aanbod online cursussen

Lexicon biedt een aantal korte, online cursussen aan waaronder ‘E-mailen in het Engels’, ‘Correct Nederlands’ en ‘Zakelijk telefoneren in het Duits’. Check hier alle online cursussen waarvoor je je kunt inschrijven.

Individuele coaching

Wil je na zo’n korte cursus verder met een taal? Dan zou individuele coaching iets voor jou kunnen zijn. Lexicon heeft ook een groot aanbod op dit gebied.

Deze cursussen zijn geschikt voor medewerkers van vele verschillende afdelingen binnen een organisatie; denk aan productie- en technische afdelingen, sales en marketing. Maar ook medewerkers van de klantenservice, de administratie of HR kunnen hier veel aan hebben. De meeste van deze trainingen worden ook ondersteund met vakgerichte e-learning.

Waar wacht je nog op? Kijk snel hier welke zakelijke taaltraining het beste bij jouw situatie zou passen.

www.lexicon.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.