Uitzendbureau helpt werkgevers en werkzoekenden juist nu te denken in mogelijkheden

16 december 2020 12:00

Uitzendbureau helpt werkgevers en werkzoekenden juist nu te denken in mogelijkheden

Denken in mogelijkheden. Het is in deze uitzonderlijke tijd meer dan ooit het motto van Corry en Erwin Opgelder, oprichters en eigenaren van uitzendbureau FlevoDirect met vestigingen in Lelystad en Zeewolde. In een voor velen onzekere tijd willen zij opdrachtgevers, zowel werkgevers als werkzoekenden, perspectief bieden. En dat betekent in hun woorden op alle fronten meedenken.

Erwin Opgelder noemt het voorbeeld van een bedrijf dat door de coronacrisis op omvallen staat. “Mensen werken er soms al jaren. Maar het noodgedwongen afscheid komt nu in zicht. Als werkgever gun je op zo’n moment je mensen perspectief. En hierin kunnen wij helpen door  medewerkers van werk naar werk te begeleiden.”

“Wij weten welke bedrijven in de regio juist op zoek zijn naar mensen. En we hebben de juiste contacten”, legt hij uit. “Wanneer een werkgever op tijd met ons het gesprek aangaat, kan een slechtnieuwsgesprek op deze manier ineens een heel andere, zelfs optimistische, insteek krijgen.”

Scholing het sleutelwoord

Scholing was volgens Erwin altijd al het stokpaardje van FlevoDirect. Maar dat aspect is in deze tijd, waarin begeleiding van werk naar werk vooropstaat, nóg belangrijker geworden. “Reden voor ons om kandidaten cursussen aan te bieden. Een heftruckcursus, een cursus hygiënische veiligheid, maar ook een Excel-cursus of een cursus zakelijk Engels”, somt hij op. “Alles om een kandidaat met meer skills en vertrouwen richting een nieuwe baan te begeleiden.”

De FlevoDirect Academy speelt hierin volgens hem een belangrijke rol. “Daarmee bieden we kandidaten een cursusaanbod van zo’n vierhonderd online cursussen waarvan zij gratis gebruik kunnen maken. Denk aan Office- of talencursussen, maar ook leiderschapstrainingen en cursussen in managementskills.”

“Middels een persoonlijke profielanalyse helpen we kandidaten hierbij op weg”, vult Corry Opgelder haar partner aan. “Wanneer je jarenlang werkzaam bent geweest in een bepaald beroep is het lastig een heel andere weg in te slaan. Met deze analyse, géén test”, benadrukt ze. “Helpen we kandidaten op basis van hun kwaliteiten te bepalen in welke richting ze nieuwe kansen kunnen zoeken.”

‘Flexibiliteit grote kracht: juist nu’

Werkgevers en werkzoekenden handvatten bieden in onzekere tijden. Het is voor Corry en Erwin Opgelder en hun negen consulenten, allen SEU-gediplomeerd, momenteel de uitdaging. “Waarbij we zien dat flexibiliteit juist nu een grote kracht is”, stelt Corry.

“We zien veel bedrijven met een orderportefeuille die op dit moment goed gevuld is, maar de portefeuille is op de wat langere termijn wel wat onzeker. Meteen iemand in vaste dienst nemen, is daardoor voor ondernemers niet altijd een optie. Wij kunnen dan met een contract op uitzend- of detacheringsbasis voor een passende oplossing zorgen. Waarbij we desgewenst meteen afspraken kunnen maken voor de langere termijn wanneer een vast contract misschien wel aan de orde is.

Hoge succesrate

Zeventig procent van de mensen die FlevoDirect bemiddelt, vindt uiteindelijk een vaste baan. Een succesrate die volgens beiden alles te maken heeft met de persoonlijke benadering die het uitzendbureau hoog in het vaandel heeft staan. “We zien en spreken echt al onze kandidaten”, benadrukt Erwin. “Nu via videocalls, maar normaal gesproken face-to-face. Of we nu iemand bemiddelen voor drie uur per week of voor veertig uur per week. De aandacht die we aan een opdracht besteden, is gelijk.”

“Om breder te kunnen kijken naar kansen op de arbeidsmarkt voor iemand, moet je verder kijken dan het cv van een kandidaat”, haakt Corry in. “Daarom zijn we soms wel eens eigenwijs en stellen we een kandidaat voor bij een opdrachtgever zónder dat we een cv opsturen. In het telefoontje dat dan vaak volgt, geef ik aan dat we het cv niet zijn vergeten, maar dat we de werkgever aanraden echt even een kwartiertje de tijd te nemen om een kandidaat te leren kennen.”

Een aanpak die volgens haar steeds opnieuw blijkt te werken. Dit ook in deze bijzondere tijden.

Benieuwd naar wat FlevoDirect voor uw bedrijf kan betekenen, kijk dan hier of neem contact op via telefoon: 036-5218160 of e-mail: info@flevodirect.nl.

FlevoDirect is aangesloten bij de NBBU, belangenbehartiger van meer dan 1100 professionele uitzendbureaus. NBBU screent haar leden volgens de NEN 4400-norm, hét keurmerk voor de uitzendbranche.

Tekst: Sandra Kagie (Sanscript Tekstproducties)

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.