UFO’s weren dieven en zwervers van sloopterrein Agrifirm Utrecht

2 maart 2023 14:53

UFO’s weren dieven en zwervers van sloopterrein Agrifirm Utrecht

Om dieven, oud-ijzerhandelaren en zwervers te weren, houden de Units For Observation (UFO’s) van Kooi Camerabewaking een oogje in het zeil op het industrieterrein.

Een gigantische fabriek met toebehoren van ruim 10 hectare wordt momenteel op industrieterrein Lage Weide in Utrecht vakkundig ontmanteld. Om dieven, oud-ijzerhandelaren en zwervers te weren, bewaken Units For Observation (UFO’s) van Kooi Camerabewaking het terrein. “Je wilt niet alleen beveiligd zijn tegen diefstal maar ook voorkomen dat iemand zich in het pand heeft verschanst als onze kraan met de knipschaar aan het werk gaat,” aldus uitvoerder John van der Meer.

Nadat het bedrijf Nuscience in 2012 de veevoederfabriek van Agrifirm aan de Protonweg overnam werd besloten om op dezelfde plek een nieuwe premix- en eiwitconcentraten fabriek te bouwen. Vlak voor de bouwvak begon sloopexpert van der Wiel met het te gronde richten van de panden en het bouwrijp maken van het terrein. “Nadat de krakers eruit waren zijn we vooraan begonnen,” vertelt van der Meer.

Beveiligingscheck

Vonden de werkzaamheden eerst nog plaats onder toeziend oog van de beveiligingscamera’s van Agrifirm, halverwege december besloot van der Meer in zee te gaan met Kooi. “We misten de service en de beelden waren ook niet van goede kwaliteit.” Met verkoopadviseur Fedde Akkerman werd een beveiligingscheck gemaakt. “Samen hebben we de UFO’s op strategische punten geplaatst,” gaat van der Meer verder. “Er is nu zicht op het hele terrein en het gereedschap. Er staat een camera langs de waterkant en nog een bij de hoofdingang.”

Beducht voor zwervers

Van der Meer heeft gekozen voor 2 UFO Mediums die een perfecte oplossing zijn voor de beveiliging van grote en complexe bouwterreinen en 2 UFO Primes voor het bewaken van het ketenpark en de opslag van materialen. Omdat alle stroom is afgesloten, zorgen 4 Powerboxen ervoor dat de UFO’s dankzij een zuinige dieselmotor hun werk kunnen doen. De aggregaten werken alleen als de UFO er om vraagt. Geen overbodige luxe want het gevaar ligt nog dagelijks op de loer. De uitvoerder: “Ons materiaal is het belangrijkste. Er rijden veel oud-ijzerhandelaren rond die niet schromen om even op het terrein te komen neuzen. En we zijn beducht voor zwervers. Je wilt niet dat iemand zich ongezien in het pand verschanst.” Dat is al eens gebeurd. Het is levensgevaarlijk als onze kraan met de knipschaar dan aan het werk gaat. En wij zijn verantwoordelijk.”  

Uitvoerder John van der Meer: “Samen hebben we de UFO’s op strategische punten geplaatst, er is nu zicht op het hele terrein en het gereedschap.”

Werktijden aanpassen in 24/7Kooi app

De hele operatie moet op 23 april gereed zijn. Hopelijk zonder incidenten. “Er is tot nu toe nog helemaal niets gebeurd en dat vind ik verwonderlijk. Had veel meer gedoe verwacht,” refereert van der Meer aan de preventieve werking van de 4 UFO’s. “Ook de service en de korte lijntjes met Kooi vind ik erg plezierig. Straks gaan we opschalen naar 10 tot 11 uur per dag en dan kan ik ook handig de werktijden zelf aanpassen in de 24/7 Kooi-app. Nee, tot nu valt het me allemaal heel erg mee.”

Zonnedauw 10
9202 PA Drachten
088 247 5610
info@247kooi.com
www.247kooi.co

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.