TROTS

27 juni 2023 12:58

TROTS

Dat is het woord dat in mij opkomt als ik terugkijk op mijn eerste jaar als wethouder van onze mooie stad.

Allereerst ben ik enorm trots op het feit dat Nijmegen al 100 jaar een kennisstad is. In 1923 werd met de oprichting van de Katholieke Universiteit de basis gelegd voor wat anno 2023 een bepalende factor voor de economie van Nijmegen is: innovatie zit in ons DNA. Maar innovatie komt niet alleen voort uit wetenschappelijk onderzoek. Juist daar waar kennis het wetenschappelijk lab verlaat, zit veel potentie. Het moet getest worden en gemaakt worden. En daar heb je de jongens en meiden met de gouden handjes voor nodig. Het praktijkonderwijs, het VMBO en het MBO zijn daarom cruciaal!

Dat wordt ook gezien.

Daarom ben ik ook trots op het feit dat we Prins Constantijn van Oranje afgelopen maand op bezoek hebben gehad. Hij is de special envoy van Techleap en zet zich in voor technologische startups. We hebben een gesprek gehad over het belang van startups, maar ook over knelpunten zoals het personeelstekort. Ook hier weer: de mensen die het maken, kun je niet missen.

En wat te denken van de tweede editie van De Nacht van de Ruimte? In een tjokvol openluchttheater in De Goffert hebben 900 mensen een magische avond beleefd. Ruim de helft van die mensen had de leeftijd tussen 20 en 30 jaar. Ik ben trots op het feit dat we er in lijken te slagen om die jongere doelgroep te bereiken én te inspireren.

Ik kijk nog graag even vooruit: waar ik ook geweldig trots op ben is het feit dat we Health & High Tech tijdens de 4Daagse een mooi podium geven. We werken samen met partners om langs de wandelroutes per dag twee verzorgingsposten in te richten. Medewerkers van de deelnemende werkgevers kunnen bij deze Health & High Tech Pitstops op adem komen en zich laten verzorgen. Maar in de stad zijn we er ook! 7 dagen lang hebben we de Health & High Tech Lounge op het Mariënburgplein. Naast een rustpuntje in de bruisende binnenstad, wordt er op 15 en 16 juli in de Mariënburgkapel een mooi programma met 8 minicolleges georganiseerd. En je kunt de hele week ervaren wat het verhaal van Health & High Tech in onze stad is.

Tot slot: kom het derde weekend van september vooral naar Het Parkinson Weekend dat we samen met topneuroloog en trotse Stevinpremiewinnaar Bas Bloem organiseren. Meer informatie vind je op de website van IntoNijmegen.

Zien we elkaar dan? 

John Brom
Wethouder Gemeente Nijmegen

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.