Trimodal Europe heeft focus op modal shift

13 februari 2020 12:25

Trimodal Europe heeft focus op modal shift

Spoorwegexpediteur Trimodal Europe BV uit Hoogvliet, gespecialiseerd in het conventionele vervoer van gassen en vloeistoffen en het intermodale spoorvervoer, heeft een sterke focus op de modal shift. Het bedrijf in de Rotterdamse havenregio, onder leiding van Don van Riel uit Burgh-Haamstede, gelooft als geen ander in de toekomst van de intermodale transportoplossingen. ,,Door de toenemende files, de scherpe rij- & rusttijdenwet, verhogingen van de tol en het gebrek aan chauffeurs zijn wij van mening dat de modal shift de enige oplossing is voor de toekomst. Voor ons is het een roeping om het milieuvriendelijke vervoer per spoor of over het water te bevorderen om de groeiende congestie van het wegvervoer tegen te gaan. Minder uitstoot van CO2 en fijn- en stikstof moet leiden tot een schonere planeet”, aldus managing director Van Riel van het 25-jarige Trimodal Europe. Hij is geboren in Zeeuws-Vlaanderen en op jeugdige leeftijd verhuisd naar Walcheren waar zijn vader spoorwegbeambte werd bij de NS. Trimodal Europe ontzorgt de klant met wagonmanagement, checken van de lading, opmaken van documenten en tracking & tracing.

Don van Riel, voormalig Spoorman van het Jaar, maakt zich al jaren sterk voor de aanleg van de spoorlijn Axelse Vlakte-Zelzate ten bate van een goede ontsluiting van de haven- en industriegebieden. Inmiddels lijkt dit Oostelijke spoor in het havengebied van North Sea Port binnen afzienbare tijd gerealiseerd te worden. De aanleg van de VeZa-boog, waardoor treinen richting Antwerpen al ruim voor Bergen op Zoom in zuidelijke richting kunnen afslaan, wordt door Van Riel eveneens al jaren bepleit. ,,Treinen met gevaarlijke stoffen hoeven dan niet meer zinloos door dichtbevolkte gebieden in West-Brabant te rijden”, aldus Don van Riel die  bestuurder is in een breed spectrum van nationale en Europese verenigingen, vooral spoorweg gerelateerd.

Managing director Don van Riel van Trimodal Europe.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.