TL lampen verboden in 2023, stap over op led

5 mei 2022 12:21

TL lampen verboden in 2023, stap over op led

LED verlichting, als ondernemer ontkomt u er niet langer aan. Hoewel LED verlichting vele voordelen met zich meebrengt, proberen sommige gebruikers nog zoveel mogelijk branduren uit de huidige verlichting te halen. Echter komt hier spoedig een eind aan. TL verlichting wordt namelijk uitgefaseerd. Dit houdt in dat zowel de productie als de import per Augustus 2023 verboden gaat worden.

De voordelen van LED verlichting

Overal zien we LED verlichting, in de carwash, thuis en op het werk. Maar waarom stapt men massaal over op LED? Dit zijn de meest belangrijke redenen op een rij!

Lichtopbrengst

LED verlichting kent vele voordelen. Zo is de lichtopbrengst aanzienlijk hoger dan de lichtopbrengst van conventionele verlichting. Extra licht op kantoor, in de werkplaats of uw buitenterrein is immers altijd prettig.

Moderne touch

Wanneer u over stapt op LED verlichting is dat vrijwel altijd zichtbaar. Zo vervangt u verouderde Tl-armaturen in uw kantoorruimte door strakke LED panelen. Een minimale investering die terugverdiend is in maar liefst 1 jaar tijd. Echter zal uw kantoorruimte ook direct een moderne touch krijgen door het vernieuwen van uw verlichtingsarmaturen.

Levensduur

Of het nu gaat om inbouwspots, schijnwerpers, TL-buizen of andere conventionele verlichting. De LED variant gaat vele malen langer mee. Een ouderwetse TL-buis gaat zo’n 10.000 branduren mee. Een kwalitatief hoogwaardige LED TL gaat daarentegen tot wel 70.000 branduren mee. Een aanzienlijk verschil!

Kies een leverancier met kennis in uw vakgebied

Het aanbod LED verlichting is enorm. Elk armatuur of lamp met een CE-markering mag in Nederland verkocht worden. Het toezicht op kwaliteit in deze markt is dus minimaal. Hierdoor is het aan te raden om te kiezen voor een partner in uw vakgebied. Een voorbeeld van een leverancier van LED verlichting voor de zakelijke markt is LED Service Twente, deze partij is landelijk actief als het gaan om levering van professionele LED verlichting voor zakelijk gebruik.

Investering en terugverdientijd

Hoewel de terugverdientijd van zonnepanelen nog relatief lang is, is dat met LED verlichting anders gesteld. In sommige gevallen is uw complete investering namelijk al binnen 1 jaar terugverdiend! Stel u investeert 2.500 euro in LED verlichting, dan is de kans groot dat u  dit bedrag het eerste jaar heeft terugverdiend op uw energielasten. Gaan deze lampen daarna nog 10 jaar mee? Dan is uw besparing na aftrek van uw investering maar liefst 25.000 euro!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.