Tips om jouw kantoor in te richten

23 september 2022 13:38

Tips om jouw kantoor in te richten

Je hebt al een kantoor of je hebt nu pas je eerste kantoorpand. Het is dan altijd van belang dat je kantoor er mooi en strak uitziet. Een net opgeruimd kantoor zal de productiviteit verhogen. Daarnaast zijn er nog een aantal factoren die de werkspirit bevorderen. In dit artikel ga ik je een aantal tips geven over hoe jij je kantoor beter in kan richten!

Creëer meer ruimte met daglicht

Op het moment dat er niet genoeg daglicht binnen komt, zal dit ten koste gaan van onze creativiteit. Mensen hebben dit zonlicht nodig om beter en creatiever na te denken. Daarnaast krijg je sneller een vermoeid gevoel waardoor je concentratie af zal nemen. Ook zorgt daglicht voor een optisch grotere ruimte. Zorg er dan ook nooit voor dat er grote planten of accessoires voor de ramen staan, want hierdoor neemt de hoeveelheid daglicht namelijk af. Probeer er ook altijd voor de zorgen dat het bureau gericht is op het raam. Je kantoor zal veel ruimer en opener uitzien.

Glazen wanden in je kantoor

In moderne kantoorinrichtingen wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van glazen wanden. Je creëert hiermee een optisch groter kantoor. Het enige nadeel is dat je de privacy hier een beetje mee wegneemt. Verder is het ontzettend goed voor de hoeveel licht in de ruimte en de openheid van de ruimte. Als je jouw collega naast je ziet werken, zorgt dit wel voor een stukje betrokkenheid.

Berg je kantoorspullen op

Voor het opbergen van je kantoorspullen zou ik zelf altijd kiezen voor opbergboxen of een hoge kast. Beide zijn het slimme oplossingen voor meer opbergruimte. Op het momenten dat er klanten naar je kantoor komen, is het niet de bedoeling dat het hele kantoor vol ligt met kantoorartikelen. Door te kiezen voor opbergboxen is het mogelijk om ontzettend veel spullen kwijt te kunnen en daarnaast neemt het weinig ruimte in beslag. Een andere oplossing is een hoge, smalle kast. Deze kasten nemen over het algemeen minder ruimte in beslag als bijvoorbeeld een boekenkast of archiefkast.

Kies je voor een kast? Dan is het belangrijk om een dichte kast te pakken. Dit ziet er over het algemeen stukken opgeruimder uit. Dit zorgt ook voor meer rust in je hoofd zodat jij productiever kunt werken.

Ik hoop dat je met deze tips een professioneel kantoor in kunt richten. Laat je vloerkleed maar alvast reinigen in den Haag zodat jouw hele kantoor er opgeruimd uitziet!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.