Tijd voor een uitbreiding van jouw bedrijfspand? Laat je ondersteunen door een bedrijfsmakelaar uit Almere!

29 november 2022 16:19

Tijd voor een uitbreiding van jouw bedrijfspand? Laat je ondersteunen door een bedrijfsmakelaar uit Almere!

Bedrijven groeien continu door. Deze groei kan bestaan uit meer werkzaamheden, meer klanten, een toename van medewerkers of veranderende ambities. De beste optie is wellicht kiezen voor een uitbreiding of verandering van het bedrijfspand waar jouw onderneming in verblijft. Kortom, je gaat het pand verkopen of verhuren.

Een ander kantoorpand vinden, kan echter veel moeilijkheden met zich meebrengen. De markt verandert, waardoor het lastig kan zijn om op het juiste moment jouw kantoorpand te verkopen of verhuren. Ook heb je als bedrijfseigenaar voldoende andere zaken aan je hoofd, waardoor het verkoop- of verhuurproces naar de achtergrond geschoven wordt. De beste oplossing voor jou? Laat je ondersteunen door een ervaren bedrijfsmakelaar uit Almere!

Een gedegen taxatie

Voordat er overgegaan kan worden op verkoop of verhuur, is een gedegen taxatie noodzakelijk. Tijdens een taxatie, inspecteert een taxateur het bedrijf grondig. Vervolgens wordt er een waardebepaling van het pand gemaakt op basis van de bevindingen van de taxateur. Tijdens dit proces, kijkt de taxateur onder andere naar het soort pand, het bouwjaar, de ligging van het pand, de algemene staat van het pand en het energielabel. De inschatting van de waarde, wordt vastgelegd in een taxatierapport.

Een bedrijfsmakelaar in Almere kan een waardebepaling geven van jouw kantoorpand. Niet alleen kijkt deze specialist naar de beste uitkomst voor jou, hij of zij is ook nog eens expert op het gebied van bedrijfsobjecten.

Het verhuren van jouw bedrijfspand

Verhuren van panden klinkt voor velen als een riskante optie. Er gaan voldoende horrorverhalen rond over vreselijke huurders die niet op tijd betalen, of mensen die veel schade aan het pand aanrichten. Zelf weten bedrijfseigenaren meestal niet helemaal naar wat voor huurder zij op zoek moeten, en waar zij op moeten letten. Wederom kan een bedrijfsmakelaar in Almere de benodigde ondersteuning bieden.

De makelaar neemt het werk uit de handen van de bedrijfseigenaar, en in samenwerking met partners gaan zij op zoek naar een geschikte en betrouwbare huurder. Dit doen zij door direct mensen te contacteren, maar ook door diverse vormen van media in te zetten om een groter publiek en de juiste doelgroep te bereiken. Door middel van professionele foto’s, informatieve beschrijvingen en duidelijke plattegronden, wordt de online wereld optimaal benut om een passende huurder voor jouw pand te vinden.

Of toch liever verkopen?

Soms is verkopen een beter plan dan verhuren. Een bedrijfsmakelaar uit Almere kan jou op weg helpen door het vaststellen van een goede verkoopprijs. Voorafgaande aan het vaststellen van deze prijs, wordt er natuurlijk eerst met de bedrijfseigenaar overlegd, en zorgen de specialisten ervoor dat zij het pand een aantal keer hebben gezien.

Mede door de fluctuerende markt, is het verstandig om een specialist in te schakelen. Zij zijn helemaal op de hoogte van de marktprijzen, risico’s en actuele zaken die spelen, waardoor zij als geen ander weten wanneer het tijd is om jouw pand te verkopen. Wederom wordt er tijdens het verkoopproces gebruikt gemaakt van sociale media om de juiste doelgroep te bereiken. Wellicht kan jij binnenkort jouw pand verkopen of verhuren en trek je in je nieuwe bedrijfsruimte!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.