Thuiswerken kan prima in een tuinkamer

21 september 2021 16:31

Thuiswerken kan prima in een tuinkamer

Sinds het begin van de corona-periode heeft het thuiswerken een grote vlucht genomen. Nu we langzamerhand weer kunnen terugkeren naar een meer normale situatie is wel duidelijk geworden dat niet iedereen weer zal terugkeren naar zijn vroegere werkplek, zeker niet voor een volledige werkweek. De combinatie van thuis- en op locatie werken die is ontstaan, noemen we nu ook wel hybride werken.

Wanneer meer personen uit een huishouden thuiswerken betekent dat simpelweg dat je extra ruimte in huis goed kunt gebruiken. Als je een groot gezin hebt of krap bent behuisd kan dat lastig zijn. Je wilt immers rustig kunnen werken en soms wat privacy. Het creëren van extra ruimte is dan beslist geen overbodige luxe. Een van de opties is om een gedeelte van de tuin of het terras in te richten als tuinkamer. Wanneer je al over een veranda of terrasoverkapping beschikt, zou je deze kunnen uitbreiden met zij- en voorwanden. Wanneer alle zijkanten dicht zijn gemaakt, dan heb je een tuinkamer gecreëerd.

Tuinkamer

Een Tuinkamer is dus iets anders dan een serre, twee begrippen die nogal eens door elkaar worden gebruikt. Er is namelijk één heel groot verschil. Een serre is een geïsoleerde ruimte waarmee je je woonkamer uitbreidt en dus deuren en/of ramen kan verwijderen. Een tuinkamer is ook een afgesloten ruimte maar niet volledig geïsoleerd. Hierdoor kan je er aangenaam zitten, maar het is niet zo dat je met een tuinkamer je woonkamer permanent kunt vergroten.

Natuurlijk kun je het comfort in de tuinkamer verhogen door het aanbrengen van een zonwering onder het dak en screens voor de zijkanten. Een heater is erg prettig voor de koudere dagen en natuurlijk helpt verlichting tijdens donkere periodes.

Erkend producent

In 2001 is Verasol begonnen met het ontwerpen, produceren en verkopen van overkapping voor de tuin en veranda’s. Een uitstekend en duurzaam alternatief voor het knikarm zonnescherm. Verasol is sinds de begintijd enorm gegroeid en heeft inmiddels in Nederland en Duitsland een positieve naam opgebouwd in de markt van veranda’s, pergola, zonweringen, schuifpuien en vele andere tuinproducten.

De producten van het bedrijf zijn ook regelmatig te zien in de diverse woonmagazines op de televisie. Denk aan populaire programma’s als ‘Weer verliefd op je huis’ en ‘Eigen Huis & Tuin’. Verasol heeft een eigen fabriek in Duitsland waar al haar producten worden gefabriceerd. Het bedrijf houdt hiermee de gewenste kwaliteitsstandaard volledig in eigen hand.

Wanneer je hebt besloten om extra ruimte te creëren in en rond het huis is de website van Verasol een uitstekend vertrekpunt om je zoektocht naar zoiets als de perfecte tuinkamer te beginnen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.