Theatercollege Wim Anker in Terneuzen

19 april 2017 13:52

Theatercollege Wim Anker in Terneuzen

In de rechtszaal vecht Wim Anker voor zijn cliënten, in het theater knokt hij op innemende wijze tegen de vooroordelen over de strafrechtadvocatuur. De bekende strafpleiter uit het Friese Akkrum geeft op donderdag 22 juni (aanvang 20.00 uur) een Theatercollege in het monumentale Café De Vriendschap in Terneuzen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Elise van Acker van Invicta Advocatuur en Bianca d’Hooghe van Adriaanse van der Weel Advocaten. Wim Anker is samen met zijn tweelingbroer Hans bekend van vele geruchtmakende zaken. Cliënten weigeren op grond van wat ze gedaan hebben, doen ze niet. Anker & Anker staan al jaren aan de top van Nederland in de strafrechtadvocatuur. Ze zijn er niet alleen voor de beter gesitueerden, maar ook echt voor het gewone volk. Voor mensen die door niemand geliefd zijn, de verguisden.

De zaak Ferdi E.

Tijdens het eerste uur van het Theatercollege legt Wim Anker - in 2015 verkozen tot ‘meest gewaardeerde advocaat van Nederland’ - vijf ijzeren principes uit die zijn kantoor hanteert. Hij doet dit aan de hand van filmfragmenten en persoonlijke verhalen. Na de pauze spreekt Wim Anker over de zaak Ferdi E. en zijn bijzondere contacten met de weduwe Hank Heijn. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie, bijvoorbeeld over de levenslange gevangenisstraf, de tbs-maatregel of de uitbreiding van het spreekrecht voor slachtoffers en nabestaanden.

Klare taal

Wim Anker spreekt klare taal voor een breed publiek. In 2012 won hij de ‘Duidelijke Taalprijs’ van het Taalcentrum van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het Theatercollege is soms emotioneel en indringend, maar ook luchtig met diverse kwinkslagen. De aanvang is 20.00 uur. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door De Haarzaak, Qudos advocaten, Van de Voorde Public Relations, Golden Tulip l'Escaut, PVB Zeeland, Drukkerij Polka Print, Chocolaterie Mauritsz, Simon De Feyter BV, Café De Vriendschap, Gasterij De Thuishaven, J. van der Veeken, Sanrobi, De Verleiding Bloemen & Wonen, Drankenhandel Kolijn.

Nadere inlichtingen i.v.m. kaarten: eva@invicta-advocatuur.nl (tel. 0114-700204/ 06-14348934); biancadhooghe@avdw.nl

Fotobijschrift: Op de voorgrond v.l.n.r.: Sandra d’Hooghe, Annika Vandeputte, Hans Anker, Elise van Acker, Wim Anker en Bianca d’Hooghe. Op de achtergrond Jan Boksem (links) en chauffeur Tom van de gebroeders Anker

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.