TEVEL Techniek biedt compleet assortiment aan machinebouwcomponenten

21 juni 2019 09:42

TEVEL Techniek biedt compleet assortiment aan machinebouwcomponenten

Op bedrijventerrein het Ambacht in Westervoort werkt TEVEL Techniek al bijna 25 jaar aan oplossingen op het gebied van techniek en machinebouw. Het begon in 1995 met ‘advies en levering van technische producten’. Sinds de overname begin 2012 door Eric Sülter is TEVEL zich meer gaan richten op het leveren van complete mechatronische oplossingen. De ontwikkelingsmethode mechatronica verbindt de deeldisciplines mechanica, elektronica en informatica.

TEVEL Techniek biedt een compleet assortiment aan machinebouwcomponenten en richt zich op drie pijlers: encoders, aluminium profielen en aandrijfoplossingen. In dit artikel zoomen we in op de aluminium profielen van KANYA en de encoders van LIKA. In gesprek met Eric Sülter, eigenaar en managing director, en Hans Blauw, accountmanager en specialist in encoders. Hij is verantwoordelijk voor de communicatie tussen klant en TEVEL. De verbindende factor, zoals hij het zelf noemt.

 

Compleet en snel

De aluminium profielen van KANYA zijn ideaal voor het bouwen van allerlei systeemoplossingen. “Wij zijn de officiële partner van KANYA-producten in Nederland”, licht Eric Sülter toe. “Met de profielen van KANYA kunnen we allerlei samengestelde oplossingen ontwerpen en bouwen. Je kunt denken aan bijvoorbeeld frames, afschermingen bij machines en montagetafels.” KANYA is een Zwitsers bedrijf dat de profielen maakt van 6 meter en met een dikte van 30 bij 30 millimeter tot 100 bij 200 millimeter. “ We hebben een ruime voorraad en kunnen dus snel iets bouwen en leveren”, schetst Hans Blauw. Met onze semiautomatische zaagstraat, kunnen we de profielen op maat zagen, monteren en kant-en-klaar voor allerlei toepassingen snel leveren.” TEVEL kan vanuit een eenvoudige schets een maatwerkoplossing maken. “De klant maakt een schets op een bierviltje en dan gaat onze engineersafdeling aan de slag, maakt een maatschets en overlegt met de afnemer of het voldoet aan de eisen. De engineers maken er vervolgens een CAD-tekening van. In onze werkplaats boren en zagen we het op maat, monteren het en leveren de samengestelde unit aan de klant”, verduidelijkt Eric Sülter. “We hebben een zaagstraat van 14 meter en een freesbank om heel nauwkeurig een gat te frezen. Het gepatenteerde verbindingssysteem geeft een hele rigide verbinding. Een snelle en flexibele manier van verbinden”, vult Hans Blauw aan. “We leveren van heel groot en zwaar tot heel klein en fijn en in iedere gewenste RAL-kleur. Zwarte profielen worden door een van onze klanten gebruikt in een simulatieopstelling, bijvoorbeeld voor de scheepvaart. Dan bouwen ze een complete brug na, opgebouwd uit onze profielen”, aldus Eric Sülter.

Encoders voor alle liftsystemen

Hans Blauw werkt al sinds 2005 bij TEVEL. In die jaren heeft hij zich de techniek van encoders eigen gemaakt. “Een encoder is een roterend meetinstrument en wordt o.a. toegepast in de liftindustrie”, legt hij uit. “Het meet heel nauwkeurig positie en snelheid van de liftkooi. Het is belangrijk voor een liftbesturing om te weten waar de liftkooi zich bevindt, hoe snel deze zich beweegt, en wanneer de lift precies moet stoppen. De encoder maakt een wezenlijk onderdeel uit van het veiligheidssysteem van de lift.” TEVEL levert encoders van het merk LIKA en W+S voor alle gangbare liftsystemen van alle bekende merken, zoals Thyssen Krupp, Orona, Otis, Astra, Skylift, Wittur en Schindler. “Inmiddels zijn we lift-encoder specialist geworden”, zegt Eric Sülter. “We hebben de meest voorkomende encoders voor alle gangbare liftsystemen direct uit voorraad leverbaar.” Hans Blauw vult aan: “Onze kracht is dat we heel snel kunnen leveren. Als er zich een storing voordoet en er een nieuwe encoder nodig is, dan kunnen wij meteen een passende oplossing bieden. Op dezelfde dag, als het moet.” «

TEVEL Techniek BV

Mollevite 24 6931 KG Westervoort

Telefoon 026 - 303 00 60

E-mail info@tevel.nl

www.tevel.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.