TEDxAmsterdamWomen brengt discussie over woorden en labels verder op gang

7 november 2017 14:28

TEDxAmsterdamWomen brengt discussie over woorden en labels verder op gang

Words are the new battleground. Feminist of vrouwelijk? Bitch of ambitieus?

Vragen die vandaag aan bod kwamen tijdens de zevende en opnieuw uitverkochte editie van TEDxAmsterdamWomen.

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen was het podium voor 16 (inter)nationale sprekers die met hun levensverhaal de 400 bezoekers inspiratie en nieuwe inzichten gaven rondom het thema ‘Turn Over’.

De dag werd geopend door founder Marian Spier: “Over de hele wereld hebben vrouwen te maken met vooroordelen, verwachtingen en labels die door de maatschappij worden gecreëerd.” Op TEDxAmsterdamWomen benoemden onze sprekers er een groot aantal van en ze lieten zien hoe je het leven een andere wending kunt geven. Het programma ging van start met een spectaculair optreden van award-winning danseres Nafisah Baba.

Van inspiratie tot boeiende discussies

De eerste talk zette de toon. Spreker Hélène Christelle Munganyende (23) ontvluchtte als peuter de burgeroorlog in Rwanda, groeide op in de afgeschermde omgeving van een Nederlands asielzoekerscentrum, maar nam in 2015 tegen alle ‘verwachtingen’ in deel aan de G20-top in Istanbul. Een inspirerend verhaal over je dromen blijven najagen. Şenay Özdemir wist het publiek te raken met haar verhaal over de ontwikkeling van de wijnindustrie dankzij sterk leiderschap van vrouwen. Rens Kroes en prof.dr. Eric van Furth gaven beiden vanuit hun eigen professie hun visie op voeding en geluk en brachten boeiende discussies op gang. Ook ondernemer Anna Nooshin was een van de 16 sprekers. Met meer dan 2,5 miljoen views per maand op haar YouTube-kanaal is ze in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke stijliconen van Nederland. Anna nam de 400 bezoekers mee in haar verhaal over de weg naar succes.

Lotte Leufkens wint met CloudCuddle Startup Award 2017|

Ook dit jaar stond bij TEDxAmsterdamWomen ondernemerschap weer centraal, onder andere bij de uitreiking van de Startup Award. De drie eerder verkozen finalisten – Anke Kuik, COO en Co-Founder Faktor, Lotte Leufkens, Founder CloudCuddle, en Manon van Essen, Founder Magioni – presenteerden hun ondernemingen met een vlammende TED Talk voor de jury. De jury bekroonde Lotte Leufkens tot winnaar en gaf haar daarmee een regelrechte droomstart voor haar onderneming. Zo ontvangt Lotte:

  • consultancy van Deloitte;
  • financiële coaching van ABN AMRO;
  • legal coaching van Clifford Chance;
  • speech-coaching van Successful Speaker Now;
  • een vliegticket van Cathay Pacific naar ondernemersstad Hongkong;
  • programma in Hongkong gefaciliteerd door Hongkong investment Office en Ministry of Foreign Affairs;
  • bezoek aan StartmeUp Hongkong 2018;
  • kantoorruimte via Salesforce.

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.