“Talenten van mensen ontdekken en ontwikkelen”

20 maart 2019 15:23

“Talenten van  mensen ontdekken  en ontwikkelen”

De juiste vrouw/man op de juiste plek. Het klinkt als een klok, maar de werkelijkheid is helaas weerbarstiger. Voor zowel werkgevers als werkzoekenden is het een zoektocht waarbij ze best hulp kunnen gebruiken. Van AMT Werkt bijvoorbeeld.

AMT Werkt bemiddelt tussen werkgevers en werkzoekenden. In principe voor alle branches. Arno Peters, van origine bedrijfseconoom, startte AMT Werkt samen met medeoprichters Tjeerd Hendriks en Ivo Hermsen vanuit het idee dat bemiddeling van mensen anders en beter kan.

Het speelveld

“Wanneer zijn mensen op hun best?”, werpt Peters op. “Als ze doen waar ze goed in zijn en waarbij ze zich goed voelen. En dat leidt tot onze insteek: maatwerk. Aansluiten bij de mens en zijn talenten. Een individuele benadering, want het gaat uiteindelijk om een goede match tussen werkzoekende en werkgever.”

Peters schetst: “Bedenk dat ondernemers primair bezig zijn met waar ze goed in zijn en enthousiast over zijn, namelijk ondernemen. Idealiter met medewerkers die perfect passen op hun werkplek. In realiteit is personeelsbeleid echter altijd een afweging. Wie neem ik aan? Op welke basis, vast, tijdelijk, als uitzendkracht? Met welk opleidingsniveau? Heeft de nieuweling scholing en/of begeleiding nodig? Wie regelt dat? Aan welke wet- en regelgeving moet ik voldoen? Zijn er trajecten ter inpassing, al dan niet met subsidie?”

“Aan de andere kant van het spectrum zijn er de werkzoekenden met hun ambities, opleidingsniveau, werkervaring, leeftijd en talenten. Hoe zoeken zij en waarnaar? Wat is handig, verstandig en realistisch bij het zoeken en vinden van werk? Wie kan hun hierbij helpen en zaken verhelderen? En hoe gaat dat dan praktisch?”

Maatwerkoplossingen

Daarmee benoemt Peters het speelveld. “Het gaat erom beide partijen zodanig te ondersteunen dat er een duurzame oplossing uit voortkomt. Dat vergt maatwerk. De begeleiding en bemiddeling van werk naar werk, kan even intensief zijn voor de betreffende werknemers en werkgevers als de bemiddeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In alle gevallen werken we aan een constructie die zoveel mogelijk overeenstemt met de talenten en ambities van de werkzoekenden en de wensen van de werkgever.”

[caption id="attachment_46162" align="alignnone" width="458"] Arno Peters[/caption]

Bemiddeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is een van de speerpunten van AMT Werkt. “We bemiddelen en adviseren samen met de kandidaten, bedrijven, outplacementbureaus, jobcoaches en de overheid. Wij ondersteunen door HR advies, coaching en leiden op waar nodig. We bekijken welk dienstverband beide partijen ten goede komt. Is dat detachering, een uitzendconstructie of een andere oplossing.”

“Ieder mens heeft talenten. Het gaat erom ze te ontdekken en te ontwikkelen zodat mensen tot hun recht komen binnen een arbeidsomgeving. En dat is maatwerk”, aldus Peters. “Het klinkt misschien soft, maar het gaat erom of onze benadering werkt. En dat doet ze.”

Bent u benieuwd naar wat AMT Werkt voor uw organisatie kan betekenen? Kijk dan op de website of neem vrijblijvend telefonisch contact op. «

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.