Syntrus Achmea verhuurt 1.440 m2 in winkelcentrum Zaailand aan ROC Friese Poort

21 juni 2019 10:06

Syntrus Achmea verhuurt 1.440 m2 in winkelcentrum Zaailand aan ROC Friese Poort

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft in winkelcentrum Zaailand in Leeuwarden 1.440 m2 verhuurd aan het ROC Friese Poort. In het nieuwe studiejaar gaan circa 100 mbo-studenten leren hoe retail in de praktijk werkt. Ook werken ze samen met ondernemers om meer bedrijvigheid in Zaailand te creëren.

De komende weken wordt de eerste etage van het winkelcentrum verbouwd. Daar komen een horecagelegenheid, een evenementenbureau en lesruimten. Ook worden er verschillende winkels gevestigd, zoals Dizzy Mode, Bruna, Leffel Sportswear en de lifestyle winkel Buitengewoon Mooi. Deze winkels worden gerund door de studenten, met hulp van ondernemers uit Friesland. Daarnaast komt er op de begane grond een informatiecentrum over het nieuwe stadion van voetbalclub Cambuur, naast de onlangs geopende pop-up store.

“Deze creatieve invulling is zowel voor het winkelcentrum als voor de studenten van ROC Friese Poort een goede zet”, zegt Teade Groen, asset manager retail bij Syntrus Achmea. “De studenten brengen enthousiasme mee en nieuwe ideeën. Er gaan veel dingen gebeuren, die de ondernemers in Zaailand gaan helpen. Dat zijn positieve ontwikkelingen voor de retail in Leeuwarden.” Syntrus Achmea werd bij de verhuur geadviseerd door Hoekstra Bedrijfsmakelaars.

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.