Stress kent slechte verliezers

4 januari 2022 15:04

Stress kent slechte verliezers

Wij hoeven u niet te vertellen dat Stress en Burn Out de meest voorkomende oorzaak is van langdurige uitval uit het arbeidsproces. Door de Coronapandemie is dit nog eens sterk toegenomen.

Wij hoeven u ook niet te vertellen dat Stress en Burn out slechts verliezers kent. Bent u werkgever en hebben personeelsleden van u te lijden onder één van deze aandoeningen, dan kost u dat een vermogen. Vanaf de dag dat een werknemer van u uitvalt uit het arbeidsproces betaalt u de eerste twee jaar daar volledig de kosten voor.

Treft één of meerdere van uw werknemers Stress of een Burn Out, dan wordt eveneens een hoge prijs betaald: langdurig verlies aan levensvreugde, soms haperingen aan het bewegingsapparaat, concentratieverlies, minder of niet in staat tot productie, slaapproblemen, verlies aan zelfvertrouwen en nog meer. Om maar te zwijgen van de invloed die uw naasten daarvan ondergaan.

Wel willen wij u vertellen dat…

In het kader van goede verzuimbegeleiding er veel gedaan kan worden aan Stresspreventie of Stressreductie, mocht stress onverhoopt op de werkplek de kop opsteken. Verzuimbegeleiding is ons specialisme. Ons uitgangspunt daarbij is:

“Een fijne werksfeer is een groot bedrijfskapitaal voor de ondernemer en zorgt voor werkplezier bij de werknemer”

Een ‘win-win situatie’ voor beiden. Verzuimbegeleiding zoals wij dit voorstaan, heeft preventieve en curatieve aspecten.

Preventief

Kwalitatief onderzoek: middels een 0-meting uitvoeren en afnemen van kwalitatieve interviews achterhalen wij welke stresserende factoren zich eventueel voordoen op de werkplek en hoe de werknemers hun ideale werkplek beleven.

Invoeren van verbeterpunten: uit bovenstaand onderzoek gevonden verbeterpunten worden – al dan niet met onze assistentie – geïmplementeerd. Voor u als ondernemer levert dit een preventief stressbeleid op. Voor uw werknemers minder stress op de werkplek.

Upgrading werkplek: wanneer werkruimten stress bevorderend blijken te zijn kunnen wij, in samenspraak met u, uw medewerkers en in samenwerking met een (binnenhuis)architect, een herinrichtingsplan opstellen en uitvoeren.

Curatief

Coaching medewerkers: wij coachen op psychisch en mentaal niveau, alsook op fysiek en emotioneel niveau met het doel stress weg te nemen of anders aanzienlijk te verminderen. Uiteraard is het in acht nemen van vertrouwelijkheid van groot belang. Soms leidt dit bij werknemers tot weloverwogen keuzes (terugkeer naar dezelfde werkplek; ander werk binnen de onderneming; ander werk elders of aanvragen van een uitkering).

TuiNa massages: wij bieden kortdurende, diep doorwerkende ontspanningsmassages. De opgebouwde stress wordt verlicht. Deze massages kunnen zowel op uw onderneming, bijvoorbeeld in de pauzes, als elders worden gegeven.

Groepscoaching: wij bieden daarnaast diverse coachingsvormen aan voor groepen, afdelingen of teams, met verschillende thema’s. Te denken valt aan: teambuilding; effectief communiceren; conflicthantering of mediation; pesten op het werk, strategiesessies of een meerdaags traject als Enlightment Intensive.

U kunt als ondernemer dit totaalpakket afnemen. Afname van één of meerdere onderdelen van dit pakket is eveneens mogelijk.    

In alle gevallen geldt: UW PERSONEEL……… ONZE ZORG

Wij zijn bovendien verrassend scherp in onze prijssteling.

Meer weten? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Adresgegevens: 

De Gordiaanse Knoop
Kievietdonk 69
5467 AS Veghel
T: 0413 – 355 385 (vraag naar Jan Witkamp of Ingrid Los)
E: info.degordiaanseknoopjw@gmail.com
I:  www.degordiaanseknoop.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.