Steun Kinderfonds MAMAS met aankoop bedrijfskleding

7 april 2017 15:37

Steun Kinderfonds MAMAS met aankoop bedrijfskleding

Sterke lokale vrouwen in Zuid-Afrika die de dagelijkse zorg, bescherming en onderwijs bieden aan meer dan 35.000 kansarme kinderen, krijgen de steun van Kinderfonds MAMAS. De Zutphense ondernemers Ben en Sonja Seegers wilden hier ook aan bijdragen. Daarom bedachten zij de campagne ‘’A better world through workwear” en schenken zij nu een fee van de omzet in bedrijfskleding van hun firma’s Protect & Style bedrijfs- en beroepsmode en D&M Bedrijfskleding aan het kinderfonds. Klanten betalen niet extra voor de bedrijfskleding, terwijl ze met hun bestelling wel het fonds steunen en daarmee ook invulling geven aan hun eigen MVO-beleid.

Vader Ben en dochter Sonja Seegers zijn beide bestuurders van de holdingmaatschappij Seegers & van Waveren b.v. waartoe de beide bedrijven Protect & Style en D&M behoren. "Wij hebben de afgelopen jaren nagedacht over hoe we onze bedrijfsidentiteit een gezicht kunnen geven en onlangs hebben we een licentieovereenkomst gesloten met Kinderfonds MAMAS.”

Misbruik en geweld

Het kinderfonds steunt lokale vrouwen die zich bekommeren om kinderen die opgroeien in armoede en vaak het slachtoffer zijn van misbruik en geweld. De MAMAS blijven bij de kinderen tot ze op eigen benen kunnen staan.  Het Nederlandse fonds is opgericht op verzoek van Nelson Mandela. Het is een ongesubsidieerde organisatie die de MAMAS faciliteert en hen zelf hun aanpak laat bepalen.

Primeur

"Met de overeenkomst hebben wij het recht verkregen om de naam en het logo van het kinderfonds te gebruiken en de handelsnaam MAMAS Bedrijfskleding te voeren”, vertelt Ben Seegers. "Een samenwerking als deze, tussen een commerciële en een charitatieve instelling is - voor zover ons bekend - nog niet eerder in Nederland vertoond. We zijn dan ook trots op deze primeur, die zowel Kinderfonds MAMAS als onze afnemers en onze eigen bedrijven voordelen biedt.”

MVO

Het kinderfonds krijgt financiële steun van de bedrijven: van de verkochte bedrijfskleding gaat een fee naar het fonds. Deze fee wordt zonder inhouding van overhead of andere kosten besteed aan het werk van de MAMAS van Zuid-Afrika. „Met de aanschaf van deze bedrijfskleding tonen onze afnemers hun sociale commitment en geven ze op een moderne wijze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze betalen daar niet extra voor. Aankoop van bedrijfskleding volstaat. De fee die wij afdragen aan het kinderfonds is de prijs die wij willen betalen voor het uitvoeren van ons MVO-beleid en het vormgeven van onze corporate identity. We zien het als een meerwaarde dat wij daarbij op een unieke wijze het midden- en kleinbedrijf, gemeenten, scholen en zorginstellingen een handvat aanreiken om kosteloos hun sociale commitment te tonen en bij te dragen aan MVO en kansloze kinderen in Zuid-Afrika kansen te bieden.”

Het merkenassortiment van de bedrijven Protect & Style en D&M Bedrijfskleding blijft ongewijzigd. Seegers verzekert dat de afdracht aan het kinderfonds geen enkele invloed op de prijs van de kleding heeft.

Fotobijschrift: “A better world through workwear.” (foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.