Stel zelf je kerstpakketten samen: makkelijk en origineel!

20 oktober 2023 08:43

Stel zelf je kerstpakketten samen: makkelijk en origineel!

Als ondernemer is het elk jaar weer een uitdaging om met een mooi kerstcadeau te komen voor je werknemers. Je wilt natuurlijk iets geven om je waardering te uiten, maar het moet wel iets zijn waar ze echt blij mee zijn. Jij kent je mensen als geen ander en daarom kun je ook het beste zelf bepalen wat er in het pakket moet komen. Tegenwoordig kan dat én het is makkelijker dan ooit via de Kerstmakelaar!

1. Wees origineel maar maak het jezelf makkelijk

De standaard pakketten van vroeger kunnen echt niet meer. Geef je zo’n onpersoonlijke met een fles goedkope wijn en allerlei producten die je zelf nooit zou kopen, dan laat je eigenlijk zien dat het je allemaal niet zo interesseert. Maar het omgekeerde is ook waar! Door een originele gift samen te stellen, laat je zien dat je echt je best hebt gedaan om je in je personeel te verplaatsen. Gelukkig hoef je niet zelf langs leveranciers om de inhoud en verpakking van het pakket bij elkaar te verzamelen. Een kerstpakket zelf samenstellen doe je tegenwoordig namelijk eenvoudig en snel op dit mooie platform. De keuze is reuze en je kunt dus gewoon thuis of op kantoor blijven en online je bestelling doen. Wil je liever een bestelling helemaal op maat gemaakt? Dan helpt Kerstmakelaar, José met een pakket dat bij jou past.

2. Houdt rekening met de diversiteit van je team

Een handige tip bij het samenstellen van een kerstpakket is om rekening te houden met de diversiteit binnen jouw team. Daarvoor moet je je mensen uiteraard wel een beetje kennen. Oortjes zijn bijvoorbeeld meestal gewaardeerd door jonger personeel, maar wanneer je team vooral uit 50+ ers bestaat, gebruiken ze het waarschijnlijk niet. Een moslim werknemer maak je niet blij met wijn of een dure gerookte ham, de dames in je team hebben liever een parfum dan een after shave. Als je je mensen goed kent en weet wat hun hobby’s in de vrije tijd zijn, kun je ook daar een product voor bijvoegen. Denk aan outdoor producten, leuke items voor in de keuken. Verder zijn er delicatessen die voor iedereen wel geschikt zijn, zoals noten of chocolade.

3. Ga voor een duurzaam kerstpakket

Daarnaast kun je ook overwegen om duurzaamheid mee te nemen in je keuzes. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met het milieu en willen graag producten die hiermee in lijn zijn. Wanneer jij gaat voor een duurzaam kerstpakket, zal dat dan ook zeker gewaardeerd worden. Kies bijvoorbeeld voor biologische of fairtrade producten, herbruikbare verpakkingen of items gemaakt van gerecyclede materialen. Zeker als je als onderneming wilt laten zien dat je je inzet voor het milieu, is een duurzaam kerstpakket een goed idee.

4. Kies een mooie presentatie

Een andere tip is om na te denken over de presentatie van het kerstpakket. Een mooi verpakt cadeau zorgt voor een extra feestelijke ervaring. Je kunt bijvoorbeeld een mooie fruitschaal of mand kiezen, waar alle producten mooi in worden gerangschikt. Kies daarnaast een luxe geschenkdoos met een persoonlijk kaartje erbij. Dat is leuk uitpakken! Het oog wil immers ook wat!

5. Leuk extraatje

Naast het samenstellen van een kerstpakket kun je er ook voor kiezen om nog iets extra’s toe te voegen, zoals een gepersonaliseerd cadeau of een teamuitje. Dit maakt het pakket nog specialer en laat zien dat je echt aandacht hebt besteed aan het uitzoeken van iets passends. Door een uitje met het team in het vooruitzicht te stellen, geef je aan dat je teambuilding en collegialiteit erg waardeert. Hierdoor zal je team met meer plezier naar het werk gaan.

6. Bestel in kleine oplagen

Heb je een grotere onderneming? Door gebruik te maken van het platform om zelf je kerstpakketten samen te stellen, heb je een groot voordeel. Je kunt deze pakketten namelijk in kleine oplagen bestellen, meestal van 24 pakketten/dozen. Dat betekent dat je het cadeau nog persoonlijker kunt maken. Zo kun je pakketten voor dames of heren maken, halal pakketten en verschillende themapakketten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan biologisch, koken en bakken, of buiten leven. De mogelijkheden zijn zeer divers!

7. Begin op tijd

Een laatste tip is om op tijd te beginnen met het samenstellen van de kerstpakketten. Zo voorkom je stress en kun je rustig de tijd nemen om alles uit te zoeken en te bestellen. Begin je op tijd, dan voorkom je dat sommige items niet meer leverbaar zijn.

Kortom, zelf makkelijk een kerstpakket samenstellen is tegenwoordig geen probleem meer! Met behulp van het online platform van de Kerstmakelaar heb je alle vrijheid om precies die items te selecteren die passen bij jouw werknemers. Houd rekening met diversiteit, duurzaamheid en presentatie, en vergeet niet iets extra’s toe te voegen om het pakket nog specialer te maken. Begin op tijd en geniet van de voorpret. Fijne feestdagen!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.