Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity Amsterdam wordt eerste beursgenoteerde accelerator ter wereld

18 oktober 2019 13:43

Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity Amsterdam wordt eerste beursgenoteerde accelerator ter wereld

Startupbootcamp Amsterdam wil zijn volgende FinTech & CyberSecurity accelerator (SBC Fintech Amsterdam 1921 B.V.) noteren aan Nxchange, een nieuwe generatie effectenbeurs. Rabobank is één van de partners. De initiatiefnemers zijn ook op zoek naar particuliere investeerders en bedrijven die willen participeren. 

Na een succesvol eerste FinTech & CyberSecurity programma in Amsterdam lanceert Startupbootcamp met SBC Fintech Amsterdam 1921 B.V. het volgende programma. Tot voorheen konden alleen professionele investeerders in de accelerator programma's van Startupbootcamp investeren. Met dit nieuwe initiatief is het nu voor het bredere publiek ook mogelijk om te participeren in het accelerator programma.

Particuliere investeerders en bedrijven

Investeerders kunnen zich vanaf 23 oktober tot 19 november inschrijven op de certificaten van aandelen die vanaf 26 november verhandelbaar worden. Deze certificaten vertegenwoordigen een totale waarde van 2.325 miljoen euro. Aan het Fintech & Cybersecurity accelerator programma zijn o.a. Rabobank, Banca Sella, Hakrinbank en Capgemini verbonden.

Startupbootcamp zal de komende drie jaar dertig startups uit de FinTech & CyberSecurity sector versneld laten groeien in ruil voor 6 tot 8% van hun aandelenkapitaal.

Jaarlijks worden tien startups gekozen uit de vele honderden die zich voor een programma van Startupbootcamp aanmelden. De Fintech & CyberSecurity accelerator verstrekt 15 duizend euro aan startkapitaal aan iedere geselecteerde startup.

Startupbootcamp zal de geselecteerde startups intensief begeleiden, hen in contact brengen met haar netwerk van tientallen grote ondernemingen en toegang verschaffen tot vele honderden mentoren. Na afloop van drie maanden intensieve training en begeleiding worden de startups geholpen om vervolgfinanciering op te halen en worden zij onderdeel van het Startupbootcamp alumni netwerk.

SBC Fintech Amsterdam 1921 B.V. streeft ernaar haar belang in de startups binnen zeven jaar weer te verkopen.

Inschrijven

Investeerders kunnen zich tot 19 november online inschrijven om tickets van €37.500 euro per stuk te verkrijgen. Het gedetailleerde Informatie Memorandum is per 23 oktober beschikbaar.

Informatiebijeenkomsten

Tijdens vier informatiebijeenkomsten op 30 oktober en 6 november bij de Rabobank Amsterdam en 31 oktober en 8 november bij Startupbootcamp Amsterdam zal de organisatie van Startupbootcamp geinteresseerden meer vertellen over deze beursgang en beantwoorden ze graag eventuele vragen. Aanmelden kan via deze link.

"The information and the offering in this invitation is not intended to be available to any person in the United States or any "U.S. person". A U.S. person is generally defined as a natural person, residing in the United States or any entity organized or incorporated under the laws of the United States. U.S. citizens living abroad may also be deemed U.S. persons." more information here.

Over Startupbootcamp

Startupbootcamp bouwt innovatieve ecosystemen waarin startups, corporates, kennisinstellingen en mentoren innoveren en elkaar's groei versnellen.

Startupbootcamp heeft vestigingen in Amsterdam, Melbourne, Kaapstad, Mexico, Dubai, Milaan en andere steden. Meer informatie vindt u op: http://www.startupbootcamp.org

Over de Rabobank Groep

Rabobank Groep levert in verschillende landen over de hele wereld diensten op het gebied van retailbanking, wholesalebanking, leasing en vastgoed. Rabobank Groep stelt het gezamenlijke belang van mensen en gemeenschappen voorop en in de dienstverlening staat het leveren van waarde voor de klant centraal. In Nederland ligt de nadruk op breed marktleiderschap, internationaal ligt de focus op het uitbreiden van de leidende positie als food- en agribank. Rabobank Groep is actief in 38 landen. Voor meer informatie over de Rabobank Groep ga naar www.rabobank.com/nl.

Rabobank’s Rabo&Crowd geeft ondernemers onder meer toegang tot een nieuwe manier van financieren: een bancaire financiering van Rabobank gecombineerd met geld van (particuliere) investeerders.

Over Nxchange

Nxchange is een nieuwe-generatie-effectenbeurs voor directe handel in effecten tussen bedrijven en beleggers. Het bedrijf maakt het mogelijk om effecten direct te plaatsen en te verhandelen via een gereguleerd platform, zonder dat daarvoor tussenkomst van een bank of broker noodzakelijk is. Deze nieuwe manier biedt gebruikers de voordelen van traditionele beurzen, zonder de nadelen. Nxchange is bij de Autoriteit Financiële Markten in Nederland geregistreerd als gereglementeerde markt en als beleggingsonderneming. Daarmee staat Nxchange in Nederland onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.