Start-up Wetime breidt AI-gestuurd reisplatform uit naar hotels

19 september 2023 14:25

Start-up Wetime breidt AI-gestuurd reisplatform uit naar hotels

De Belgische start-up Wetime kondigt aan dat het zijn online platform voor het plannen van reizen uitbreidt naar hotels. In samenwerking met Packet Ship, een software provider voor hotels, zal Wetime zijn geavanceerde AI-technologie introduceren in de hotelindustrie. Het Teaching Hotel in Maastricht krijgt de primeur, later wordt het platform een mogelijkheid in élke hotelkamer in Nederland, dankzij VodafoneZiggo. De Belgische markt zal snel volgen.

Artificiële intelligentie is de grote troef van de start-up. Andere platformen maken vooral gebruik van generieke large language models, zoals ChatGPT. Wetime ontwikkelde zelf zijn AI-technologie, speciaal gericht op geografische, historische en toeristische data, en rekening houdend met persoonlijke voorkeuren en budget. Het is een geavanceerd systeem dat zich continu aanpast om elke reis zo uniek mogelijk te maken.Het platform is niet alleen handig voor reizigers die een tripje willen plannen zonder veel voorbereiding, maar ook voor hotels die hun gasten een uitzonderlijke ervaring willen aanbieden. Dankzij de software van Packet Ship, kan je je reis plannen via het platform, op de televisie van je hotelkamer. De route vertrekt vanuit je hotel en kan onderweg nog aangepast worden.

The ‘lean start-up’ way

WeTime ontwikkelde zich op een 'lean startup'-manier. Tijdens elke fase van het proces bleef de start-up experimenteren, testen en aanpassingen maken om hun technologie te verfijnen en optimaliseren. Van het eerste onderzoek in de lente van 2021 tot prototypes, pitch sessies, gesprekken met eventuele partners en de lancering van hun samenwerking vandaag. Het Teaching Hotel wordt de eerste grote test voor het platform op hoteltelevisie. De bedoeling is om te leren en Wetime te verbeteren op basis van die ervaring.Start it @KBC, het platform voor startende ondernemers met een innovatief idee, was meteen mee met het verhaal van de start-up en ook Schelpe, die eerder al geselecteerd werd voor een ander project, is blij met de ondersteuning: “Start it is een leerrijke ervaring die ik mede-oprichter Marloes Decraemer graag wilde meegeven.”

Gratis voor iedereen

Wetime is volledig gratis, zowel voor gebruikers als voor hotels die het platform opnemen in hun service. Meer zelfs, hotels krijgen 25% van de omzet die gedraaid wordt via hun platform. Op dit moment zitten er al 150.000 activiteiten, 250.000 hotels en 45.000 restaurants in verschillende steden over de hele wereld in het systeem, maar er worden constant nieuwe data toegevoegd. De volgende stap zijn roadtrips, waarbij je zo efficiënt mogelijk van stad naar stad rijdt. De grote droom is om uiteindelijk zelfs te vliegen tussen verschillende steden.

​Over Wetime

Wetime is een Belgische tech startup, opgericht door Sietse Schelpe en Marloes Decraemer. Hun doel is om de manier waarop mensen stedentrips plannen ingrijpend te veranderen door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. Via hun online platform ontwikkelen ze op maat gemaakte reisroutes die rekening houden met verschillende aspecten zoals budget, de dynamiek van je reisgezelschap, de duur van je verblijf en individuele voorkeuren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.