Stappenplan voor het verhuizen van je kantoor

22 juni 2022 08:58

Stappenplan voor het verhuizen van je kantoor

Het is eindelijk zo ver, je hebt een nieuw werkpand gevonden! En de dag van verhuizen komt er al snel aan. Je bent al een tijdje bezig geweest met het verzamelen van dozen en het inpakken van een aantal spullen, maar hoe pak je zo’n verhuizing van je kantoor nou echt aan? Met dit stappenplan ga jij goed de dag tegemoet.

Stap 1: Grote opruiming

Je merkt pas hoeveel spullen je eigenlijk op kantoor hebt zodra je begint met inpakken. Dit is dus het ideale moment om eens te kijken wat je niet meer nodig hebt. Die oude bureaustoel, dat blinkende tafeltje of die honderd verschillende klappers. Verzamel deze spullen en breng ze bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel, het Leger Des Heils of het milieupark. Op deze manier hoef je alweer wat minder in te pakken en kun je op je nieuwe werkplek beginnen met een schone lei.

Stap 2: Begin met de essentials

Om wat meer rust te krijgen in je hoofd op de grote dag van de verhuizing, begin je met het verhuizen van de spullen die voor jou het belangrijkst zijn en die je het vaakst gebruikt. Pak een tas, het liefst een grote rugzak of handtas, en doe daar de belangrijke spullen in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan belangrijk papierwerk, je laptop en sleutels. Door deze meteen mee te nemen naar je nieuwe kantoor, heb je weer één zorg minder en heb je een beter overzicht.

Stap 3: Overzetten van contracten

Begin op tijd met het overzetten of het opnieuw aanvragen van je contracten. Zorg dat je minimaal een maand van tevoren een energiecontract bij je nieuwe kantoor afsluit. Zo kom je niet in de stress in de dagen voor de verhuizing. Denk ook aan contracten als tv, internet en telefonie. Ook dit dien je ruim van tevoren te regelen. Doe het papierwerk van deze contracten ook in de tas van de belangrijkste spullen.

Stap 4: Ruimte voor ruimte

Ga georganiseerd te werk. Pak spullen in en uit per ruimte. Begin met het inpakken van de spullen in de ruimte waar je de minste tijd spendeert, zoals een extra opbergruimtes. Vul de dozen eerst met spullen die je niet direct nodig hebt en label ze duidelijk. Naarmate de verhuisdag nadert, begin je met het inpakken van de spullen uit de wat belangrijkere ruimtes en de keuken/kantine.

Stap 5: Demonteren

Soms is het makkelijker om kasten en andere grote meubels niet in hun geheel te sjouwen, maar te demonteren. Zorg er hierbij voor dat je de juiste stukken bij elkaar houdt. Bewaar schroeven en bouten in een boterhamzakje en plak deze op het meubilair, zo houd je alles goed bij elkaar en maak je het jezelf makkelijk bij het in elkaar schroeven van je meubels. Mocht je het instructieboekje van je meubel niet meer kunnen vinden, dan is er nog geen nood aan paniek. Tegenwoordig zijn de meeste beschrijvingen gewoon op internet terug te vinden.

Stap 6: Bus huren

Ben je van plan om meermaals met de auto op en neer te rijden of die nét iets te kleine aanhangwagen van je familielid te gebruiken? Bespaar jezelf de tijd en moeite en huur een busje. Je kan tegenwoordig heel voordelig een busje huren bij jou in de buurt, zoals een verhuisbus huren in Maastricht. De meeste categorieën verhuisbusjes kun je rijden met je B rijbewijs.
Als je een verhuisbus gaat vol laden, begin dan eerst met je gedemonteerde meubilair. Dit neemt de meeste plaats in beslag. De overige ruimte kun je opvullen met verhuisdozen. Begin hierbij eerst met de dozen die je als laatste nodig hebt. De dozen met prioriteit plaats je als laatste, zodat je deze als eerste weer uit de verhuisbus kunt pakken.

Stap 7: Beloon je helpers

Als de verhuisdag erop zit, trakteer je de werknemers of andere mensen die je geholpen hebben op een lekker etentje. Op deze manier laat je je waardering blijken voor de hulp die je hebt gekregen, en heb je ook nog eens een leuke avond na een vermoeiende dag verhuizen!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.