SPIE zet spanning op toekomst

18 april 2018 08:56

SPIE zet spanning  op toekomst

De economische groei geeft ruimte voor investeringen. Met die groei neemt de vraag naar de laatste technische innovaties toe. Bedrijven gaan niet over één nacht ijs als het gaat om aanpassingen van installaties. Wat vraagt dat van een bedrijf als SPIE, een grote speler op de markt. Commercieel manager Peter Boer: “Het is de kunst van een organisatie als SPIE om te anticiperen en in te spelen op technologische en demografische ontwikkelingen als digitale transformatie, globalisering, vergrijzing en duurzaamheid.”

Niets is permanenter dan verandering. Zeker als het gaat om technische ontwikkelingen. Ik spreek hierover met Peter Boer, commercieel manager bij SPIE. SPIE Nederland is één van de grotere multitechnische dienstverleners. Vanaf 2004 is het bedrijf actief in Nederland. De roots van SPIE (Société Parisienne pour l’Industrie Electrique) liggen in Parijs. Het bedrijf werd opgericht in 1900 en was toen gespecialiseerd in elektrische installaties van metrostations. Peter Boer: “Sinds die tijd is veel veranderd. De ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van techniek gaan snel. Voor vorige generaties zou de huidige stand van de techniek science fiction zijn. Er is algemeen vraag naar slimme oplossingen rond leefbaarheid en duurzaamheid in steden. Er wordt hard gewerkt aan zogenaamde smart cities. We moeten samenwerken aan een gezonde en vitale leefomgeving. Aspecten als bereikbaarheid, leefbaarheid, duurzaamheid, luchtkwaliteit, geluid, energie, gezondheid en economische vitaliteit zijn onlosmakelijk verbonden. Van installateur zijn we multidisciplinaire dienstverlener geworden. We zorgen niet alleen meer voor continuïteit in stroomvoorziening maar, zetten ook spanning op de toekomst.

“We moeten samenwerken aan een gezonde en vitale leefomgeving”

Marktsegmenten

Peter Boer vindt het opvallend dat na de crisis vaker geïnvesteerd wordt in duurzame relaties en dat toekomstgericht wordt gewerkt aan technische installaties. “Wat we willen is dat bedrijven en organisaties ons aan de voorkant van een proces inzetten om mee te denken over de meest effectieve oplossingen.” Om adequaat en proactief te kunnen inspringen op die ontwikkelingen heeft SPIE vier complementaire marktsegmenten benoemd. Hierbinnen bevinden zich concrete klantenprofielen; Smart city, e-fficient buildings, Energies en Industry services. “We geven garanties voor duurzame oplossingen. Het gaat steeds om de vraag wat er technisch geregeld moet worden en wat de obstakels zijn om langdurige oplossingen te bieden. Onze gespecialiseerde teams, die dicht bij de klant zitten, zijn heel actief met deze vragen bezig. Wij helpen onze klanten met het ontwerpen, ontwikkelen, installeren en onderhouden van energie-efficiënte en milieuvriendelijke installaties.”

Sensoring en Internet of Things

De technische mogelijkheden zijn groot en daardoor is er sprake van veel persoonlijke en bedrijfsspecifieke wensen. SPIE is een kennisorganisatie en is het haar klanten verplicht om kennis hoogwaardig en up-to-date te houden. SPIE investeert in medewerkers, onder andere door training en opleiding. Maar ook interne initiatieven worden toegejuicht en ondersteund. Bij iedere vraag uit de markt wordt technisch het beste gebruikt en zijn duurzame oplossingen gegarandeerd. Er is op dit moment veel vraag naar toepassingen in het kader van Internet of Things en sensoring. Er worden integrale slimme oplossingen gevraagd. Denk daarbij aan smart buildings waarbij veel technische installaties op afstand bediend kunnen worden. “Wij combineren onze multitechnische diensten om vandaag de energiebesparende oplossingen voor de gebouwen van de toekomst te creëren. Of het nu gaat om ziekenhuizen, zorginstellingen, banken, scholen, kantoorpanden of datacenters. Door verregaande ontwikkelingen op het gebied van sensoring en internet ontstaan veel slimme toepassingen. Via smart sensoring is het mogelijk om dichtbij maar ook op afstand installaties te beheren. Om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren, het gebruikscomfort te verhogen en verbonden gebouwen te creëren, biedt SPIE e-fficient buildings services zoals energie-efficiënte elektrische en HVAC installaties, informatie- en communicatiesystemen, controle- en beveiligingssystemen en multitechnische energiediensten.”

Allround

Peter Boer: “De markt vraagt een steeds hogere kwaliteit en creativiteit. In een modern bedrijfspand is een steeds nauwere verwevenheid tussen sensoren, elektronica, beveiligingsinstallaties en andere voorzieningen. Dat pleit voor een totaalaanpak. Onze focus ligt op het engineeren, bouwen, onderhouden en optimaliseren van industriële processen, terugwinnen van energie en het duurzaam beheren van technische installaties. Met onze expertise en know-how leveren we totaaloplossingen die innovatief, kosteneffectief en veilig zijn. Het gaat om betrouwbare oplossingen van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer van alle elektronische en beveiligingsinstallaties in en om gebouwen en om de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid. De huidige tijd vraagt om het effectief samenbrengen van de nieuwste ontwikkelingen. SPIE zet daarom spanning op de toekomst. Dat vraagt veel van installateurs SPIE heeft in ieder geval bewezen een goede partner te zijn in de realisatie van betrouwbare installaties die belangrijk zijn voor bedrijfsprocessen. Ga niet over één nacht ijs bij het zoeken naar oplossingen en een installateur. Kijk naar kennis en bewezen ervaring met betrekking tot techniek en duurzaamheid.”

www.spie-nl.com

Tekst en fotografie: René Zoetemelk

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.