Solid Only start crownfunding en gaat samenwerking aan met Return to Sender

5 januari 2022 16:02

Solid Only start crownfunding en gaat samenwerking aan met Return to Sender

Duurzame startup Solid Only start Crowdfunding en slaat handen in één met Return to Sender om een oplossing te bedenken voor ‘het vieze klompje zeep’ in de douche.

Marga Jansen en Emelie Schuttevaer werken al jaren in de cosmetica en zijn 2 jaar geleden het bedrijf Solid Only gestart. Een duurzaam cosmetica bedrijf, dat producten ontwikkelt voor lichaam, gezicht en haar zonder water en zonder plastic. Gewoon 'een stukkie harde zeep' zou je denken. En dat klopt, maar wel een nieuwe generatie. De ondernemers maken gebruik van een formulering waarbij de huid en het haar minder snel uitdrogen. Ook gaan zij op zoek naar een oplossing om het blokje zeep op een fijne manier te kunnen bewaren en op te bergen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen wel over willen stappen van een plastic fles vloeibare douchegel naar een blok zeep, maar alleen als er een goede mogelijkheid is om het product in de douche en op reis te bewaren en mee te nemen.

De start van Solidly

Schuttevaer zat jaren in de ontwikkeling van producten, van food tot cosmetica. Ze had zoveel plastic de wereld in geholpen dat ze het tijd vond om een eigen bedrijf in cosmetica te starten, maar dan wel duurzaam. Ze nam contact op met haar oud collega Jansen en die werd meteen enthousiast. Marga is cosmetisch technoloog en werkt al jaren in de cosmetica, ze adviseert producenten, auditeert fabrieken en is een echte INCI spotter, wat betekent dat ze van iedere tube, potje of fles persoonlijke verzorging de samenstelling bekijkt. Is het duurzaam, zitten er sulfaten in en bevat het kleurstoffen?

Na 2 jaar ontwikkelen hebben ze afgelopen zomer een assortiment goedgekeurde en geteste solid bars op de markt gezet onder het merk Solidly, maar daar eindigt de solid reis voor hun niet. Uit onderzoek bleken veel potentiële klanten wel over te willen stappen op een duurzame zeep of shampoo, maar moest er ook een oplossing komen om het product op te bergen in de douche of mee te nemen op reis. Veel 40-plussers, die deelnamen aan het onderzoek herinnerden zich nog het uitgedroogde stuk zeep op het aanrecht van hun oma. Dat was toch niet echt een beeld om naar terug te keren. Reden voor Jansen en Schuttevaer om verder te kijken naar een oplossing voor dit probleem.

Return To Sender

Jansen en Schuttevaer hebben Return to Sender, de social enterprise van Katja Schuurman, gevraagd mee te denken met een tijdelijke oplossing om de zeepblokken een vaste landingsplaats te geven na gebruik. Ze hebben verschillende keramieken tegels in Thailand laten maken waar de zeep op kan liggen en wat nu officieel een ‘zeeptegel’ heet. Deze zeeptegels worden gemaakt door vrouwen die met eerlijke en duurzame handel een leven voor zichzelf en familie kunnen opbouwen.

Crowdfunding campagne voor prototype

Om de plannen te realiseren hebben de ondernemers via CrowdAboutNow een campagne gestart. Met de marge op de producten die ze verkopen via de voorverkoop willen ze een prototype ontwikkelen die de 'soaky soggy solid solution' moet worden. "We weten dat mensen echt wel willen overgaan op een meer duurzame badkamer routine, maar we moeten dan wel iets ontwikkelen, dat de overstap zo klein en makkelijk mogelijk maakt, anders krijg je de massa nooit mee". Om de crowdfunding succesvol te laten slagen is er een bedrag van minimaal € 12.500 euro nodig. Momenteel staat de teller op bijna € 10.000 euro. Geïnteresseerden kunnen de zeep en shampoo blokken met een tegel tot 14 januari bestellen via CrowdAboutNow.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.