SmartVitaal helpt bedrijven op een makkelijke manier aan hun wettelijke PMO-plicht te voldoen

7 september 2021 11:16

SmartVitaal helpt bedrijven op een makkelijke manier aan hun wettelijke PMO-plicht te voldoen

Ondernemers met personeel weten vaak niet dat zij op grond van de Arbowet verplicht zijn hun medewerkers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden. SmartVitaal biedt uitkomst, met een goedkoop en laagdrempelig e-PMO. Het resultaat: vitalere medewerkers, minder ziekteverzuim en lagere kosten.

e-PMO

Als corona één ding duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat het belangrijk is om in een gezonde leefstijl te investeren. Dat geldt ook voor bedrijven. Vitale medewerkers zijn immers productiever en minder vaak ziek. Steeds meer ondernemers zien dan ook de (financiële) voordelen van vitale medewerkers en maken daar werk van. SmartVitaal helpt hen daarbij, met een slim en doeltreffend e-PMO en een dynamisch leefstijlplatform. Daarmee voldoe je als werkgever niet alleen aan je wettelijke PMO-plicht, maar reduceer je ook nog eens de verzuimkosten.

Zo werkt het

Op het platform van SmartVitaal worden je medewerkers uitgenodigd om de online gezondheidstest in te vullen. Dit is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) in de zin van artikel 18 Arbowet, ontworpen door medische wetenschappers en goedgekeurd door de Gezondheidsraad. In tegenstelling tot andere PMO’s hoeft het e-PMO van SmartVitaal niet fysiek te worden afgenomen. Dat maakt het niet alleen goedkoper, maar ook laagdrempeliger voor werknemers. Zij kunnen nu immers zelf een moment kiezen waarop ze de test willen invullen.

Advies op maat

De medewerker die het e-PMO heeft ingevuld, ziet op zijn persoonlijke dashboard direct zijn leefstijlcijfer en hartrisicoscore. Op basis van die scores ontvangt hij adviezen op maat. Ook geeft het dashboard toegang tot een gevarieerd aanbod van diensten en producten waarmee de eigen scores kunnen worden verbeterd. De medewerker kiest zelf welke aanpak het beste bij hem past. Iedere medewerker kan zijn persoonlijke scores op elk gewenst moment inzien en updaten.

Duurzaam inzetbare medewerkers

De data uit alle ingevulde e-PMO’s samen, geeft werknemers nuttig inzicht in de algehele gezondheidssituatie binnen hun organisatie. Aan de hand van de analytics en het daaraan gekoppelde advies van het medisch team van SmartVitaal, wordt samen met de werkgever een actieplan opgesteld. Effectieve sturing op specifieke thema’s als stressreductie, gezonde voeding of meer beweging wordt zo mogelijk. Het resultaat? Duurzaam inzetbare medewerkers!

Verzuimreductie

Bij aangesloten bedrijven realiseert SmartVitaal altijd een verzuimreductie van minimaal 20%. En dat niet alleen. De energie en productiviteit, maar ook de betrokkenheid en het werkplezier krijgen een boost binnen de organisatie. En, ook niet onbelangrijk: een reductie van het ziekteverzuim betekent geld besparen! Verzekeringspremies dalen en opbrengsten stijgen, dankzij verduurzaming van de inzetbaarheid. Niet voor niets zijn bedrijven als Zeeman, Kadaster, Vesteda, AFAS en SPAR klant.

Meer weten?

Wil jij je werknemers op een laagdrempelige én voordelige manier het wettelijk verplichte PMO aanbieden én het ziekteverzuim binnen jouw organisatie terugdringen? Neem dan contact op met SmartVitaal voor een gratis demo van het e-PMO en het platform, of neem een kijkje op hun website.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.