Schadevergoeding na een dodelijk ongeval op de werkvloer

2 juni 2022 11:06

Schadevergoeding na een dodelijk ongeval op de werkvloer

Wanneer het gaat om een dodelijk ongeval op de werkvloer en een schadevergoeding hiervoor aanvragen, is het nodig om juridische hulp in te schakelen als nabestaande. Het is te ingewikkeld om het bedrag zelf op te stellen en het hele proces te verzorgen. Een letselschadebureau wordt vaker dan gewild geconfronteerd met de gevolgen van een dodelijk ongeval en een schadevergoeding. U krijgt ondersteuning tijdens het hele proces van overlijdensschade aanvragen. Hier leest u meer over de schadevergoeding na een dodelijk ongeval op de werkvloer.

Hoe de schadevergoeding wordt opgebouwd

In het geval van een dodelijk ongeluk gaat het vaak om verkeersongelukken waarbij onbeschermde verkeersdeelnemers bij zijn betrokken zoals voetgangers, fietsers of motorrijders. Het komt helaas ook voor dat automobilisten om het leven komen of werknemers als gevolg van een ernstig bedrijfsongeval. Ook komt het voor dat er ongelukken op de werkvloer voorkomen. In elke situatie van dit soort is er sprake van recht op een schadevergoeding. Hierom is het altijd handig om juridisch advies aan te vragen. Dit is geheel vrijblijvend, waardoor u dus tot niks wordt verplicht.

In sprake van een dodelijk ongeval zijn er altijd tragische gevolgen, zowel emotioneel als materieel. Er is recht op een schadevergoeding die opgebouwd is uit de begrafeniskosten en de financiële behoeftigheid van directe nabestaanden. In de meeste gevallen zijn dit kinderen en de echtgenote die bijvoorbeeld geld nodig hebben voor een opleiding of huur en boodschappen. Het kan ook vaak voorkomen dat men in het land van herkomst nog familieleden onderhoud. Deze personen komen ook in aanmerking voor een schadevergoeding.

Deze schadevergoeding is erg afhankelijk van de situatie. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat als u als nabestaande financiële gevolgen heeft die gedekt dienen te worden door de tegenpartij. Door middel van een letselschadebureau weet u zeker dat alle kosten gedekt worden die aandacht nodig hebben. U heeft zelf de keuze om juridische hulp in te schakelen. In het geval van een schadevergoeding aanvragen wordt het toch echter altijd aangeraden.

Een letselschadebureau inschakelen

Van der Toorn personenschade heeft helaas vaker confrontatie gehad met gevolgen van een dodelijk ongeval in de werkomgeving en nabestaanden van zo’n soort ongeluk. Het in de kaart brengen van de schadevergoeding waar nabestaanden recht op hebben is erg lastig werk. De deskundigen bij Van der Toorn personenschade beschikken over de nodige materie om deze vergoeding op te stellen en aan te vragen.

Bent u aan het aarzelen om contact op te nemen met het letselschadebureau? Het is altijd beter om contact op te nemen met een van onze directieleden. U heeft veel zorgen aan uw hoofd en de schadevergoeding opstellen is het laatste wat belangrijk is. Laat de zaak behandeld worden door specialisten om de zorgen van uw schouders af te halen zodat u kan focussen op de emotionele gevolgen. Specialist inschakelen? Lees hier de geschiedenis van Van der Toorn Personenschade.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.