Samenwerking met startups die AI gebruiken om de gezondheidszorg te verbeteren

24 mei 2023 10:18

Samenwerking met startups die AI gebruiken om de gezondheidszorg te verbeteren

Artificial Intelligence (AI) and "machine learning technology" hebben het potentieel om elk facet van de gezondheidszorg vooruit te helpen. Van het helpen van artsen om ziekten eerder op te sporen tot het versnellen van medisch onderzoek: startups gebruiken AI al om dringende uitdagingen op het gebied van gezondheid en welzijn op te lossen. We moeten samenwerken om veilig te innoveren en het potentieel van gezondheidstechnologie op lange termijn te realiseren. Om oprichters te helpen verantwoord te bouwen en de gezondheidsresultaten voor miljarden mensen over de hele wereld te verbeteren, introduceren we de Google for Startups Growth Academy: AI for Health-programma voor bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Dit hybride programma is het eerste van een reeks Google for Startups Growth Academies die er sterk op gericht zijn om het voor startups gemakkelijk en schaalbaar te maken om te innoveren en maatschappelijke uitdagingen op te lossen met AI. Vergelijkbaar met Growth Academy: Cybersecurity, zullen geselecteerde seed- tot Series A-startups in de loop van drie maanden deelnemen aan een reeks op maat gemaakte workshops en nauw samenwerken met Google en experts uit de sector om hun bedrijven te laten groeien, best practices te delen en de verantwoorde ontwikkeling van AI-oplossingen in de gezondheids- en welzijnsindustrie te stimuleren. Na afloop van het programma hebben startups nog steeds toegang tot langetermijnmentorschap en ondersteuning van Google als onderdeel van het Google for Startups-alumninetwerk. Oprichters kunnen meer informatie krijgen en zich vóór 10 juli aanmelden.

Growth Academy: AI for Health en Med-PaLM 2 zijn slechts de laatste in de voortdurende inzet van Google om onderzoek te doen naar kunstmatige intelligentie voor de gezondheidszorg en om werkzaamheid, gelijkheid, behulpzaamheid en veiligheid te stimuleren. Al meer dan 10 jaar werkt Google for Startups samen met oprichters die technologie gebruiken om maatschappelijke uitdagingen op te lossen, en het is essentieel dat we blijven samenwerken om de voordelen van mensgerichte AI in de gezondheidszorg en geneeskunde te activeren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.