Samen werken we aan een mooie en toekomstbestendige binnenstad

29 juni 2021 13:48

Samen werken we aan een mooie en toekomstbestendige binnenstad

De binnenstad van Hengelo is volop in beweging. Dat heeft niet alleen te maken met de mooie fysieke aanpassingen, maar ook met de ondernemers die zich echt inzetten voor de stad, samenwerken en waardoor we samen mooie ontwikkelingen kunnen realiseren.

gerard gerritsHet afgelopen jaar hebben we veel mooie mijlpalen mogen realiseren voor de binnenstad. Denk hierbij aan het evenementenplein dat in juli 2020 is opgeleverd. De Enschedesestraat, de groene kerktuin en de prachtige verlichting van de fonteinen, stadhuis en Lambertusbasiliek. Maar ook de plannen voor het marktplein die we in nauwe samenwerking met onze inwoners en ondernemers hebben opgesteld.

Daar komt bij dat de transformatie van de binnenstad steeds duidelijker zichtbaar wordt en positieve effecten heeft. We proberen zoveel mogelijk wonen toe te voegen aan de binnenstad waar dat mogelijk is. Mooie voorbeelden zijn het V&D pand waar appartementen worden gerealiseerd, de herbestemming van het Telgenflat of het project Bataafse Kamp waar 40 koopappartementen en stadsvilla’s op een unieke locatie komen. Ook werken we actief mee aan wonen boven winkels in de binnenstad. De uitgangspunten van de transformatie staan in het Handboek Aantrekkelijke Binnenstad. Een duidelijke visie om onze binnenstad compacter en levendiger te maken, met meer wonen en minder winkelleegstand. Kortom een toekomstbestendige binnenstad.

Lange Wemen

Afgelopen maanden zijn we druk geweest met de sloop van het Ebenau pand tegenover het stadhuis, waar straks een gezellige horecawand wordt gerealiseerd. Deze wand is onderdeel van een veel groter plan waarbij we samen met diverse partners 110 miljoen gaan investeren in het gebied Lange Wemen. Diverse elementen grijpen daarbij in elkaar horeca, detailhandel en een prettige woonomgeving.

Sinds de verschijning van het Actieplan in 2017 werken we aan een toekomstbestendige binnenstad. Het project Lange Wemen laat alle elementen samenkomen waar we als gemeente maar ook als stad trots op zijn. De samenwerking in dit project is prachtig en straalt vertrouwen uit richting de ontwikkelingen in de binnenstad.

Verder op in de nieuwsbrief kunt u alles lezen over het plan en ziet u ook al een voorlopige visual van het gebied Lange Wemen. Via www.hengelo.nu/projecten kunt u alle informatie vinden over de lopende projecten in de binnenstad met ook de overzichtskaart.

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.