Samen opleiden met Hart voor de Zorg

16 oktober 2023 09:54

Samen opleiden met Hart voor de Zorg

Hanneke van Leeuwen ( links) & Marie-Louise Peters (Midden) Project Skillz4Care ROC Nijmegen, Endy Kleij ( rechts ) Relatiebeheerder | Adviseur Leven lang ontwikkelen

Vanwege de krappe arbeidsmarkt zijn er grote personeelstekorten in de zorg. Hoe kunnen zorgorganisaties dan toch goed en gemotiveerd personeel vinden? Die uitdaging heeft ROC Nijmegen samen met het werkveld opgepakt. Aan de hand van maatwerktrajecten waarin we samen optrekken, zorgen we voor gemotiveerd zorgpersoneel met de juiste en actuele kennis.

Tot voor kort was opleiden voor een diploma volgens een vastgesteld curriculum de norm in het onderwijs. Dat verandert. Vanwege de krappe arbeidsmarkt worden vaardigheden, skills en motivatie steeds belangrijker als maatstaf voor het vinden van goed personeel. Dat geldt ook voor de zorg. Niet elke werknemer die graag in de zorg wil werken heeft een diploma of de juiste (actuele) kennis in huis om aan de slag te gaan.

Maatwerkoplossing

ROC Nijmegen biedt daarom maatwerkoplossingen aan, om deze potentiële zorgwerknemers op te leiden. Hiermee krijgen volwassenen de kans om in de zorg aan de slag te gaan. Ook kunnen werknemers die al in de zorg werken op deze manier hun vaardigheden uitbreiden waardoor ze breder inzetbaar zijn.

Onder de noemer Skillz4Care bieden we onderwijs voor volwassenen aan, ontwikkeld op basis van de vraag van het werkveld. Op basis van die scholingsvraag, kunnen we gezamenlijk passende maatwerktrajecten ontwerpen. Wanneer we vervolgens ook gezamenlijk het onderwijs van deze trajecten verzorgen, kunnen we van elkaar leren. Zo zorgen we ervoor dat ons onderwijs goed aansluit op de vraag van de arbeidsmarkt.

De vorm waarin we het onderwijs aanbieden varieert van themabijeenkomsten, scholingstrajecten en andere maatwerktrajecten waarbij combinaties met een E-learning module inclusief accreditatie toekenning mogelijk is. Denk aan verzorgende- en verpleegtechnische handelingen, individuele basiszorg, zorg en technologie, digitale vaardigheden, verplaatsingstechniek, rapporteren in de zorg, motiverende gesprekstechnieken en EHBO vaardigheden.

Meer informatie

Modulaire routes, gericht op het halen van certificaten en badges, hebben de toekomst. De kennis en kunde die we in huis hebben delen we graag met anderen. Wil jij weten wat ROC Nijmegen voor jou kan betekenen? Stuur dan een mail naar Skillz4care@roc-nijmegen.nl. «

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.