Ronnie van Diemen nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Ronald McDonald Kinderfonds

22 september 2022 10:59

Ronnie van Diemen nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Ronald McDonald Kinderfonds

Ronnie van Diemen, voorheen directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport , wordt per 1 oktober 2022 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij volgt Marjan Oudeman op, die na acht jaar voorzitterschap afscheid heeft genomen.

Het Ronald McDonald Kinderfonds is verheugd over de toetreding van Ronnie van Diemen tot de Raad van Toezicht. Renate Westerlaken-Loos, directeur/bestuurder van het Kinderfonds: “Wij zijn blij dat Ronnie van Diemen met haar ruime ervaring in de wereld van de zorg en bestuur voorzitter wordt van onze Raad van Toezicht. Wij zien er naar uit met haar samen te werken.”

Ronnie van Diemen heeft brede ervaring als zorgprofessional, bestuurder, toezichthouder en beleidsmaker in de gezondheidszorg. Voor haar positie als directeur-generaal bij het ministerie van VWS was zij inspecteur-generaal van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Daarvoor vervulde zij bestuursfuncties in de curatieve zorg, gezondheidszorgopleiding en GGZ. Bovendien is zij hoogleraar onderzoek en ontwikkeling van medisch onderwijs en opleiding in Amsterdam geweest.

Van Diemen studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en werkte 10 jaar in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Daar is zij opgeleid tot kinderarts-nefroloog. Van 1993 tot 2003 werkte zij als kinderarts in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Daar was zij tevens opleider en afdelingshoofd Kindergeneeskunde.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.