Gooi uw stropdas en bretels niet weg, de roaring twenties staan op de stoep

1 april 2021 11:25

Gooi uw stropdas en bretels niet weg, de roaring twenties staan op de stoep

Na 1,5 jaar corona zijn we er wel klaar mee. En dat treft, want rond de zomer van van 2021 beloven zaken weer te normaliseren. De vraag is wat het effect van een open samenleving en herwonnen vrijheid na 1,5 jaar lockdown zal zijn. Spoiler alert: ongebreideld hedonisme en een klassieke dresscode zijn terug van weggeweest.

The Great Gatsby

Net als bij de Spaanse griep in 1918 zal ook de COVID-pandemie gevolgd worden door ‘roaring twenties’. Althans, dat voorspelt Nicholas Christakis - epidemioloog aan de Amerikaanse Yale-universiteit - in zijn boek Apollo’s Arrow: The Profound and Enduring Impact of Coronavirus on the Way We Live.

Christakis ziet een patroon: ,,Grootschalige epidemieën zijn niet nieuw voor de mens. Ze zijn wel nieuw voor óns. Mensen reageren in grote lijnen hetzelfde, zegt Christakis in de Britse krant The Guardian: “Ze wenden zich tot een religie, leven soberder, sparen meer en nemen minder risico’s.

Echter, aan elke pandemie komt ook weer een einde. En daarna volgt altijd weer een eruptie van sociale losbandigheid en doen we als een ware Great Gatsby alles wat we 1,5 jaar lang niet wilden of konden. De roaring twenties staan op de stoep! Met veel sociale contacten (ja ja, ook seksueel gaan de remmen los) en good life. Want het geld brandt al 1,5 jaar in onze zakken. Volle clubs, drukke terrassen, duizenden bezoekers van festivals en voetbalstadions met dichtgepakte tribunes. We mogen weer. Na de magere COVID-jaren voorspel ik u vast een aantal vette jaren.”

Dress for success

Dat deze hernieuwde renaissance ook gevolgen heeft voor onze dresscode als ondernemers mag geen verrassing heten, we gaan weer voor extreem. Succes mag je laten zien en als ondernemer kun je als geen ander uitgesproken keuzes te maken. De sobere hipsterstijl (jeans en sneakers) gaat op de schop en daarvoor in de plaats komen de sporter- en dandy-look.

Als ondernemer en eigenaar van bretels.nl in Nederland en hosentraegerplatz.de in Duitsland wil ik de sport-dresscode aan uw eigen verbeelding overlaten. Wel geef ik u graag drie tips voor de dandy-look.

Drie tips voor de dandy-look

  • Tip 1: Bewaar die oude stropdassen maar gewoon. Ze komen vanzelf weer in de mode. Ook voor dames.
  • Tip 2: Onderscheid u van anderen en draag bretels. Dat kan prachtig klassiek door bretels met lussen aan uw pantalon te knopen of juist wat sportiever door smalle bretels met clips. Ook hiervoor geldt dat dames ook van harte uitgenodigd zijn.
  • Tip 3: De terugkeer van het krijtstreep pak is weer aanstaande. Kijk nu alvast bij uw maatwerkspecialist of lokale pakkenwinkel voor de heuse Gordon Gekko-look. Zo helpen we een branche die wel een handje geholpen kan worden.

2021 zaken

Ik wens u goede zaken en roaring twenties.

Deze column is geschreven door Hein Strijker, eigenaar van DutchDandy BV. Het bedrijf achter diverse online webshops voor herenaccessoires.

DutchDandy is opgericht voor mensen die zich uit durven spreken, ook als ze niks zeggen. We noemen deze mensen dandies, zij die lachen om de wereld maar bovenal om zichzelf. Onze missie is de dandy behoeden voor uitsterven in de jungle van eenheidsworst en uniformiteit. En dat doen we met diverse webshops voor accessoires, waaronder bretels.nl en vlinderdas.nl.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.