Rijkswaterstaat informeert ondernemers in 8 talen over transport

4 februari 2020 16:22

Rijkswaterstaat informeert ondernemers in 8 talen over transport

Met informatie in 8 talen laat Rijkswaterstaat ondernemers weten wat ze moeten regelen bij een no deal-Brexit. Zo kunnen die zich voorbereiden op de gevolgen van de douaneformaliteiten voor de Nederlandse ferryterminals. Deze informatie kunnen zij delen met ketenpartners (met name vervoerders) in het buitenland.

Vrachtwagen bij de douane

Wachtrijvorming

Ondanks alle voorlichting vooraf is het mogelijk dat sommige vrachtwagenchauffeurs bij de ferryterminals niet de juiste papieren bij zich hebben. Om het papierwerk te regelen, kunnen zij parkeren op tijdelijke parkeerplekken bij de havens van Rotterdam en IJmuiden. Matrixborden in meerdere talen  leiden de chauffeurs naar die parkeerplekken.

Wachtrijvorming bij de gate door onjuiste papieren of een grote instroom of uitstroom van vrachtwagens, kan leiden tot overlast op de wegen rondom IJmuiden, Hoek van Holland, Vlaardingen, Europoort en Rozenburg. Mochten daar extra files ontstaan, dan geeft het Twitteraccount van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie aan hoe men de file kan vermijden.

Samenwerking

Rijkswaterstaat werkt samen met provincies, gemeenten, ferrydiensten, havenbeheerders, Douane, Koninklijke Marechaussee, politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit om alle gevolgen voor het verkeer in geval van een no-deal Brexit zo veel als mogelijk in goede banen te leiden.

Lees meer over de voorbereidingen van de Nederlandse overheid in het interview met Marlouke Durville, programmadirecteur van de eenheid de de voorbereidingen coördineert.

www.brexitloket.nl/onderwerpen/export/nieuws/2019/10/23/rijkswaterstaat-informeert-ondernemers-in-8-talen-over-transport

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.