Resultaatgericht adverteren met Google Ads

1 juni 2022 16:05

Resultaatgericht adverteren met Google Ads

De marketingwereld is de afgelopen jaren drastisch veranderd en Google Ads is een platform dat deze verandering heeft aangestuurd. Google Ads, voorheen bekend als Google Adwords, is een Pay Per Click (PPC)-platform waarmee bedrijfseigenaren of marketingprofessionals hun merk, product of dienst op internet kunnen adverteren. Door te adverteren op een platform met meer dan 259 miljoen unieke bezoekers, 4,8 miljard dagelijkse interacties en meer dan 5 miljard zoekopdrachten per dag, kan Google Ads u helpen uw doelen te bereiken.  

Maar hoe zet je nu een goede campagnestructuur op? Onderstaand een aantal belangrijke stappen: 

 • Bepaal je belangrijkste zoekwoorden, waarop jij je producten of diensten wilt laten vinden.  
 • Controleer nu eerst of je vindbaar bent, en of deze plek voor jou acceptabel is. Zoek op deze zoekwoorden in Google en controleer je positie. Hiervoor zijn ook Tools die dit automatisch voor je doen.  
 • Schrijf goede unieke advertenties en laat de zoekwoorden die je wilt targeten zoveel mogelijk terugkomen in je advertentieteksten en bepaal per advertentie op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden.  
 • Creëer de juiste landingspagina’s, zodat iedereen op de juiste unieke pagina terecht komt, die de kans op conversie verhoogt.  
 • Stel de juiste conversies in voor je website, zodat zowel jij als Google weten welke zoekwoorden jou het meeste opbrengen.  
 • Vergeet niet de advertentie extensies aan te leggen. 
 • Bepaal waar en hoe je wilt adverteren. Met Tekst, Shopping advertenties (indien dit voor jou van toepassing is) of display advertenties op basis van jou doelgroep. Een optimale campagne gebruikt eigenlijk altijd diverse type advertenties.  
 • Bedenk nu voor jezelf hoeveel een lead of een verkoop voor jou mag kosten. Zo weet je gelijk of de kosten en opbrengsten met elkaar in verhouding staan. Tevens kun je Google dan ook trainen om zoveel mogelijk leads of verkopen te krijgen voor een bepaald bedrag. Let op, dat je nooit voor alleen geautomatiseerde campagnes gaat, een goede mix is hierin belangrijk.  
 • Controleer dagelijks of wekelijks je campagnes en stel je advertenties bij.  

Zoals je kunt zien, moet je met veel zaken rekening houden om een goed presterende campagne op te zetten. Bovenstaande is eigenlijk alleen nog maar de basis. Er zijn nog tientallen andere aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Al met al kan het beheer van enkele campagnes al een tijdrovende bezigheid zijn als je hier niet iedere dag mee bezig bent.   

Bij Rumad Online Marketing zijn wij iedere dag voor veel klanten bezig, om campagnes te optimaliseren en bieden wij diverse mogelijkheden om onze klanten hierbij te ondersteunen.  

 • Wij zetten samen met de klant de volledige strategie op en beheren de advertenties voor de klant.   
 • Wij worden onderdeel van jullie marketingafdeling en voegen onze expertise toe aan jullie team.  
 • Wij doen eenmalig een controle bij onze klanten om de prestaties te controleren en brengen een advies uit voor verbetering.  

Als je meer wilt weten over Google Ads, of wil je weten hoe wij jou kunnen ondersteunen? Dan plannen wij graag een vrijblijvend advies in.  

Rumad Online Marketing B.V. 
6041EA Steegstraat 5, Roermond 
Telefoon: +31 85 303 10 05
Email: info@rumad.nl 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.