Regio Nijmegen stimuleert economie met ondernemerspitches

10 juni 2020 16:16

Regio Nijmegen stimuleert economie met ondernemerspitches

10 ondernemers uit het Rijk van Nijmegen mogen op 26 juni hun ondernemersidee om de economie een impuls te geven pitchen. De drie beste initiatieven krijgen ieder € 4.000,- om hun plan ook daadwerkelijk mogelijk te maken.

Ondernemers kunnen zich tot en met 22 juni aanmelden via www.rvnhub.nl/ondernemerspitch.

Stimuleren ondernemerschap

Het zijn barre tijden waarin veel ondernemers de grootste moeite hebben hun bedrijf overeind te houden. De ondernemerspitch moedigt ondernemerschap aan en maakt goede ideeën zichtbaar voor een groot publiek. Belangrijke voorwaarde voor deelname is dat de initiatieven ook overgenomen kunnen worden door andere bedrijven in het Rijk van Nijmegen. De initiatiefnemers willen hiermee het ondernemerschap stimuleren en goede ideeën versneld vooruit helpen.

“Vanuit RvN@ verbinden we bedrijven, overheden en kennisinstellingen om gezamenlijk te werken aan versterking van de economie in het Rijk van Nijmegen. In deze coronatijd is die verbinding harder nodig dan ooit. Er zijn nu allerlei ideeën en initiatieven van individuele ondernemers, die interessant zijn maar die door samenwerking nog impactvoller kunnen zijn. Met deze ondernemerspitch willen we het bedrijfsleven stimuleren om samen tot creatieve oplossingen te komen die positief bijdragen aan de economie in het Rijk van Nijmegen in zware tijden”, aldus Kristie Lamers, directeur van RvN@, de stichting die als doel heeft de economie in het Rijk van Nijmegen verder te versterken.

Wat gebeurt er na de aanmelding?

Voor 22 juni kunnen ondernemers zich aanmelden. De geselecteerde ondernemers worden op 24 juni bekend gemaakt. Een panel selecteert de drie beste initiatieven op basis van het volgende criterium: creativiteit, out of the box en snel schaalbare oplossingen met een zo groot mogelijke positieve economische en maatschappelijke impact. Op 26 juni mogen de ondernemers een pitch geven aan het panel.

Deze initiatieven krijgen vervolgens toegang tot het netwerk van de samenwerkende organisaties. Ze krijgen ondersteuning bij de uitvoering van hun plannen door alle samenwerkende organisaties. Alle ingezonden initiatieven worden voor iedereen zichtbaar gemaakt op www.rvnhub.nl waarmee ondernemerschap wordt aangemoedigd en een groter publiek in de regio wordt geïnspireerd.

Samenwerkende organisaties en panel

Het is een initiatief van Rabobank Rijk van Nijmegen, StartUp Nijmegen en stichting RvN@ in samenwerking met gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen. Het panel dat de pitches beoordeelt bestaat uit Monique Esselbrugge (Wethouder Economische Zaken gemeente Nijmegen), Joep Burghouts (ondernemer en bestuursvoorzitter RvN@), Monique Delsink (ondernemer en voorzitter RvT StartUp Nijmegen), Maud van Weersch (notaris en lid RvT StartUp Nijmegen) en Jos Willemsen (Rabobank).

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.