Regel uw basiscontract bij de arbodienst

7 januari 2020 15:45

Regel uw basiscontract bij de arbodienst

Wist je dat je als je werknemers in dienst hebt (al is het maar één), verplichtingen vanuit de Arbowet hebt? Eén daarvan is het in bezit zijn van een basiscontract. Wat dat is en hoe je het regelt leggen we hier uit.

Volgens de wetgever zijn werkgevers, werknemers en arbodienstverleners gebaat bij duidelijke afspraken rondom (het voorkomen van) ziekteverzuim. Daarom zijn een aantal basisregels opgesteld, die moeten terugkomen in het basiscontract. En dat is niet zo spannend als het lijkt. Een basiscontract regel je gemakkelijk en snel, op een moment dat het jou uitkomt.

Dit staat in een basiscontract

In het basiscontract staat beschreven bij welke taken je je laat ondersteunen, een aantal belangrijke bepalingen wat betreft de bedrijfsarts en de verplichting van een klachtenprocedure. En in het basiscontract moet staan hoe het overleg van de bedrijfsarts met de preventiemedewerker en de ondernemingsraad (OR) is geregeld. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een korte animatie gemaakt over het basiscontract:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=SuR9e5pvxwo[/embed]

Snel geregeld

Het opstellen van een basiscontract moet dus voldoen aan alle wettelijke eisen. Bij de gecertificeerde arbodiensten voldoen de contracten uiteraard aan deze eisen. Direct in bezit komen van een basiscontract? Bij ArboNed regel je het gemakkelijk en snel online, met een paar klikken op de knop. Door het afsluiten van een verzuimabonnement dat bij jouw onderneming past, ben je verzekerd van een basiscontract. Zo regelt je jouw basiscontract op een moment dat het jou uitkomt, dat kan ook ’s avonds, of in het weekend zijn.

Verzuimabonnement dat bij jouw onderneming past

Met een verzuimabonnement bij ArboNed ben je aangesloten bij een van de meest gerenommeerde arbodiensten van Nederland. Je bepaalt hoe én wanneer zij in actie komen. Scherp op de bal zitten en direct actie op de dag van de ziekmelding? Of het eerst even aankijken, zelf de regie pakken en later ArboNed inschakelen? Jij beslist zodat het abonnement het best bij jouw onderneming past.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.