Redenen waarom ondernemers kiezen voor het inschakelen van freelancers

21 november 2022 10:17

Redenen waarom ondernemers kiezen voor het inschakelen van freelancers

Er zijn vele redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om freelancers in te schakelen. In sommige gevallen is het een kwestie van budget, maar veel vaker is het de mogelijkheid om direct toegang te krijgen tot de unieke skillset die een freelancer kan aanbieden. Hieronder vind je enkele voordelen van het inhuren van freelancers, zodat je een beter idee krijgt waarom het zowel voor ondernemers als freelancers interessant is om met deze werkconstructie aan de slag te gaan.

Freelancers zijn vaak vakgerichte specialisten

Freelancers zijn meestal gespecialiseerd in één bepaald vakgebied. Dit betekent dat ze vaak beter zijn in hun werk dan iemand die in loondienst is en moet veel verschillende taken uitvoeren. Dit maakt ze vaak niet alleen sneller dan iemand in loondienst, omdat ze geen tijd verspillen met niet-werkgerelateerde taken, maar ondernemers hebben bovendien minder kosten door een freelancer in te huren, aangezien ze flexibel in te schakelen zijn en geen extra kosten hoeft te betalen voor dingen zoals verzekeringen of pensioenfondsen.

Flexibel inzetbaar, waar ook ter wereld

Wordt er personeel gezocht op flexibele basis? Dan is er de mogelijkheid tot flexibelere werkmomenten met freelancers, wat betekent dat ondernemers alleen hulp inschakelen wanneer ze dat nodig hebben, zonder zich zorgen te maken over alle zaken van interne werving en talentbehoud. Freelancers werken bovendien vaak vanuit huis, wat betekent dat er minder kosten zijn voor dingen zoals kantoorruimte of equipment.

Daarnaast maakt deze werkconstructie het mogelijk om samen te werken met enthousiaste talenten die overal ter wereld te vinden zijn! En, omdat je niet vast zit aan een freelancer als het werk niet is dat je verwacht, kun je gemakkelijker switchen.  

Goede freelancers zijn zelfstandig en gemotiveerd

Freelancers zijn vaak gemotiveerd om hun best te doen, omdat ze afhankelijk zijn van positieve feedback van hun cliënten om meer werk te krijgen. Dit betekent dat een ondernemer die goed zoekt naar een goede freelancer, snel en eenvoudig kan samenwerken met onafhankelijke professionals die minder hulp behoeven om projecten met succes aan te pakken.

Als je overweegt om een freelancer in te huren, denk dan goed na over de voordelen die hierboven genoemd zijn. Bedenk ook of de freelancer die je in gedachten hebt de juiste skillset en ervaring heeft voor het werk dat je hen wilt laten doen. Als je ervoor kiest om met een freelancer te werken, wees dan voorbereid op duidelijke communicatie en een snelle werkritme. Mocht je moeite hebben met de werving en selectie van freelancers, dan is het wijs om HR ondersteuning in te schakelen die jouw onderneming kan helpen met de belangrijkste zaken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.