Real estate CEO Charlie MacGregor in rampgebied in Turkije/Syrië

17 maart 2023 13:20

Real estate CEO Charlie MacGregor in rampgebied in Turkije/Syrië

In plaats van deze week naar Cannes af te reizen om 's wereld toonaangevende vastgoedconferentie MIPIM bij te wonen, bevindt Charlie MacGregor, CEO The Social Hub en co-founder van NGO Movement On The Ground zich in het rampgebied aan de Syrische en Turkse grens. Hij is daar op een nieuwe missie om onmiddellijke onderdak te creëren en medische en andere broodnodige voorraden te brengen. Vandaag zegt MacGregor € 100.000 toe om zijn fondsenwervingscampagne een vliegende start te geven en vraagt hij zijn collega's in de vastgoedsector hetzelfde te doen. Als het doel van €1 miljoen wordt opgehaald, kan Movement On The Ground lokale en andere partners financieren en faciliteren om binnen twee weken na het bereiken van het doel een 'HOSPITAINER' pop-up ziekenhuis te bouwen.

Het ontwikkelen van vastgoed maakt deel uit van het bedrijfsmodel van The Social Hub, maar dit jaar kondigt de CEO en co-founder van stichting Movement On The Ground Charlie MacGregor aan, dat hij het jaarlijkse vastgoedevenement MIPIM niet zal bijwonen. De slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije kunnen zijn tijd en energie beter gebruiken. Ruim een maand nadat de krachtige aardbevingen delen van Syrië en Turkije hebben verwoest, zijn ongeveer 214.000 gebouwen verwoest of beschadigd, terwijl honderdduizenden mensen nog steeds behoefte hebben aan onderdak, sanitaire voorzieningen, dringende medische zorg en tijdelijke huisvesting.

 “Miljoenen mensen zijn ontheemd en meer dan 50.000 mensen zijn omgekomen. Deze cijfers zijn hartverscheurend. Voor mensen die beschikken over de middelen om te helpen, zou dit moeten aanzetten tot actie. Ik had de keuze om deel te nemen aan deze missie of om MIPIM bij te wonen. Ik had sterk het gevoel dat ik hier meer kon doen en betekenen. Werkend in de vastgoedsector, bouwen wij onze portefeuilles steen voor steen. Dus hier is mijn belofte en oproep aan al mijn collega's in de vastgoedsector: als we kunnen helpen door te faciliteren en te doneren, dan moeten we dat doen,” aldus MacGregor.

Sterker als branche

Movement On The Ground gebruikt deze inzamelingsactie om onderdak te kopen en essentiële voorraden naar het getroffen gebied te brengen. Als de financieringsdoelstelling van €1 miljoen wordt behaald of overschreden, kan het team binnen twee weken met partners de bouw van een pop-up ziekenhuis 'Hospitainer' faciliteren. xx, CEO van xx, en xx CEO van xx, hebben al toegezegd om respectievelijk € xx en € xx te doneren. Individuele donaties kunnen rechtstreeks aan Movement On The Ground worden gedaan via deze link. Mensen die een aanzienlijke donatie voor het doel van €1 miljoen willen doen, kunnen de komende weken een e-mail met hun belofte om te doneren sturen naar info@movementontheground.com.

Adil Izemrane, co-founder en CEO van Movement On The Ground: “Onze focus ligt op het ondersteunen van lokale communities en organisaties in getroffen gebieden. We zetten ons in om voorraden en noodopvangcentra te financieren en te faciliteren die duurzaam en mensgericht zijn en die door de gemeenschap zelf geleid kunnen worden. We voelen ons verplicht om onze ervaring uit Griekenland en Nederland mee te nemen, om zo best practices voor een menswaardige ontvangst en opvang te delen en de getroffen gemeenschappen bij te staan. Wij zijn enorm dankbaar voor deze hulp uit de vastgoedsector, die nu deze eerste missie zal ondersteunen, welke onderdeel is van een langetermijn inzet in dit gebied.”

Na onze successen in zowel Griekenland als Nederland, zijn we enorm dankbaar voor deze hulp van de vastgoedsector die nu onze eerste missie zal ondersteunen, als onderdeel van een langdurige betrokkenheid op dit gebied, "

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

X

Ga je nu al weg?

Wij willen graag nog wat met je delen. Hét Ondernemersbelang bestaat namelijk 20 jaar en dat gaan we vieren. Ga naar deze pagina en ontdek het!

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.