Raamdecoratie zorgt voor een lagere energierekening!

16 maart 2023 14:39

Raamdecoratie zorgt voor een lagere energierekening!

Raamdecoratie speelt een belangrijke rol bij het isoleren van je huis en het besparen van energie. Met de juiste raamdecoratie kun je ervoor zorgen dat warmte binnen blijft tijdens de wintermaanden en dat de hitte buiten blijft tijdens de zomermaanden. Dit kan resulteren in een aanzienlijke besparing op je energierekening.

Een van de meest effectieve soorten raamdecoratie voor isolatie zijn plisségordijnen met een honingraatstructuur. Plisségordijnen met een honingraatstructuur zorgen voor een isolerende luchtlaag tussen het raam en de kamer. Hierdoor wordt de warmte beter vastgehouden en de kou buiten gehouden. Door de luchtlaag kan tot wel 25% meer warmte worden vastgehouden dan bij traditionele gordijnen!

Ook houten jaloezieën zijn zeer effectief als isolerende raamdecoratie. Deze jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen die in verschillende standen kunnen worden getuimeld om de juiste hoeveelheid lichtinval en warmte die binnenkomt te regelen. Hout heeft van nature isolerende eigenschappen en kan helpen om de warmte binnen te houden en koude lucht buiten te houden. Dit is vooral handig tijdens de zomermaanden wanneer de zonnestralen het sterkst zijn!

Gordijnen zijn ook een veel gebruikte raamdecoratie om te isoleren. Vooral dikke, zware gordijnen zijn effectief om warmte binnen te houden en koude lucht buiten te houden. Hierbij geldt wel dat de gordijnen goed aansluiten bij de muren en de vloer. Anders kan er nog steeds koude lucht langs de randen naar binnen komen. Om dit laatste probleem te voorkomen zijn gordijnen ook erggemakkelijk te combineren met een andere raamdecoratie zoals rolgordijnen of vouwgordijnen. Door het combineren van gordijnen met een andere raamdecoratie zorg je voor een nog betere en efficiëntere isolatie van je huis!

Kortom, raamdecoratie is een effectieve manier om je huis te isoleren en energie te besparen. Wil jij nou ook je huis beter isoleren door middel van raamdecoratie? Raamdecoratie.com kan je hierbij helpen! Bij Raamdecoratie.com is het mogelijk om gratis kleurstalen aan te vragen. Deze helpen je bij het maken van de juiste keuze tussen kleur, materiaal en product. Hiermee kun je op je gemak thuis kijken welke raamdecoratie het best past bij jouw interieur en kun je een weloverwogen beslissing maken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

X

Ga je nu al weg?

Wij willen graag nog wat met je delen. Hét Ondernemersbelang bestaat namelijk 20 jaar en dat gaan we vieren. Ga naar deze pagina en ontdek het!

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.