Provincie stimuleert ook in 2020 innovatie topsectoren mkb

18 februari 2020 12:59

Provincie stimuleert ook in 2020 innovatie topsectoren mkb

De provincie Noord-Brabant blijft ook in 2020 samen met het Rijk innovatie stimuleren bij het midden- en kleinbedrijf. De provincie heeft daarvoor € 3,5 miljoen beschikbaar gesteld.

De MIT Zuid-regeling stimuleert innovatie bij het mkb. Bedrijven kunnen via de regeling financiering krijgen voor het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoek en R&D-samenwerkingsprojecten.

De provincie voert in 2020 voor het zevende achtereenvolgende jaar de MIT Zuid--regeling uit, samen met de provincies Limburg en Zeeland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK.) De provincie Noord-Brabant stelt daarvoor € 3,5 miljoen beschikbaar.

Innovatie

Door cofinanciering van het ministerie en eigen bijdragen van bedrijven wordt daarmee in de provincie ongeveer € 15 miljoen in innovatie gestoken. Naar verwachting zullen ongeveer 170 bedrijven in Brabant gebruik kunnen maken van de regeling waarmee zij de haalbaarheid van een innovatie gaan onderzoeken of een nieuw product gaan ontwikkelen.

Focus op maatschappelijke impact

In 2019 kregen 127 bedrijven in Brabant via de regeling in totaal zo’n € 7 miljoen subsidie bij het ontwikkelen van nieuwe processen, producten en diensten. Dit jaar zal de regeling nog sterker gericht zijn op het stimuleren van innovatie met maatschappelijke impact op het terrein van energie, verduurzaming, water, landbouw, voedsel, zorg en veiligheid.

Meer weten?

De uitvoering van de subsidieregeling is belegd bij Stimulus, in nauwe samenwerking met de regionale ontwikkelingsmaatschappijen BOM, LIOF en Economische Impuls Zeeland. Bent u ondernemer en wilt u meer weten? Kijk op Stimulus.nl.

Bron: provincie Noord-Brabant

www.brabant.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.