Prostop Zakelijk helpt uw werknemers definitief te stoppen met roken

1 november 2016 14:37

Prostop Zakelijk helpt uw werknemers definitief te stoppen met roken

Al ruim 20 jaar helpt Prostop met een speciaal ontwikkelde en wetenschappelijk bewezen effectieve laserbehandeling rokers van hun verslaving af. Voor het bedrijfsleven is er Prostop Zakelijk.

“Een toenemend aantal ondernemers streeft naar een volledig rookvrij beleid en wil het roken onder werktijd zo veel mogelijk beperken of compleet verbannen. Het speelt nu dat de rookhokjes en masse worden weggehaald”, vertelt Henk van Haren, directeur van Prostop.“

Rokende werknemers hebben nu eenmaal een relatief grotere kans om een ziekte te krijgen, dat is algemeen bekend. Buiten het persoonlijk leed van ziek worden, kost het een ondernemer ook veel geld. Nog vervelender wordt het als een werknemer door ziekte langdurig uit de roulatie is of zelfs arbeidsongeschikt raakt. Rokende werknemers dragen ook niet bij aan een positief bedrijfsimago. Roken zorgt regelmatig voor irritatie tussen rokende en niet rokende werknemers want niet rokers storen zich aan de rookpauzes van hun collega’s. Niet rokende werknemers zijn bovendien fitter en dus productiever. Stoppen met roken heeft louter positieve effecten op het welzijn van medewerkers, het bedrijfsimago en de onderlinge verhoudingen.”

Lasertherapie bewezen efficiënt

Redenen genoeg voor ondernemers om samen met de rokende werknemer de verslaving aan te pakken. Ilse van Vlijmen, manager Prostop Zakelijk: “Speciaal voor het bedrijfsleven hebben we een incompany programma ontwikkeld. Tijdens een informatiebijeenkomst van ongeveer een uur, geven we inzichten in wat er in het lichaam gebeurt als iemand stopt met roken en hoe de laserbehandeling de trek in een sigaret en de ontwenningsverschijnselen vermindert. De deelnemers worden gemotiveerd om de stap te zetten en krijgen zo vertrouwen dat het ze gaat lukken. Zodra duidelijk is hoeveel medewerkers willen stoppen, maken we een plan voor de volgende stap.

Een rokende werknemer krijgt om te beginnen een persoonlijk gesprek van ongeveer 25 minuten met een van onze behandelaren om zijn of haar rookgedrag in kaart te brengen. Waarom rookt iemand, op welke momenten en wat zijn de valkuilen? Dat is de geestelijke kant van de verslaving. Vervolgens ondergaat de roker de laserbehandeling van een klein half uur om de lichamelijke ontwenningsverschijnselen te minimaliseren. De laserbehandeling is gebaseerd op de auriculotherapie, waarbij meridiaanpunten in het oor en nog een aantal andere punten op gezicht en handen gestimuleerd worden met een pijnloze lichtstraal.

Het is volstrekt pijnloos en heeft geen bijwerkingen. Met behulp van onze laserbehandeling worden endorfines aangemaakt die de zogenaamde nicotinereceptoren langdurig verzadigen. Het is een veilige en efficiënte methode. Onderzoekers van uiteenlopende universiteiten – waaronder de Radboud Universiteit in Nijmegen – bevestigen het hoge slagingspercentage. We hebben al ruim twintig jaar ervaring met deze methode en hebben er honderdduizenden mensen mee van hun tabaksverslaving afgeholpen.”

Een Rookvrij Leven

“Als surplus hebben we de training ‘Een Rookvrij Leven’ ontwikkeld om deelnemers voorafgaand aan de laserbehandeling inzicht te geven in hun denkpatronen en gewoonten. En om deelnemers te helpen het stoppen vol te houden. Een Rookvrij Leven is gebaseerd op wetenschappelijke methodes uit de psychotherapie. We zetten het in ter mentale voorbereiding. Aan deze training kunnen maximaal 15 mensen deelnemen.’

Prostop

Ondernemer Henk van Haren begon in 1996 met zijn bedrijf Prostop. Prostop heeft nu met 35 praktijken een landelijke dekkingsgraad en is in elke provincie vertegenwoordigd. Het bedrijf is ook actief in Duitsland en Tjechië. Vanuit het hoofdkantoor in Nijmegen worden alle vestigingen aangestuurd. Alle behandelingen staan onder scherp medisch toezicht: Prostop werkt uitsluitend met ervaren en gediplomeerde behandelaren. «

Prostop

www.prostop.nl

Tekst: Mathilde Lentjes / Fotografie: Kees van Welzenis

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.