PotatoEurope verlaat Emmeloord en gaat naar Lelystad

18 augustus 2020 09:20

PotatoEurope verlaat Emmeloord en gaat naar Lelystad

PotatoEurope wordt niet langer meer in Emmeloord gehouden. Organisator DLG Europe heeft besloten het internationale aardappelevenement te houden bij Wageningen Plant Research in Lelystad.

Iedere vier jaar wordt PotatoEurope in Nederland gehouden. De afgelopen edities waren in Emmeloord, maar door slechte weersomstandigheden moest de eerste dag van de beurs in 2017 worden afgelast. Om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt, is gezocht naar een alternatieve locatie. DLG Europe vond die bij Wageningen University & Research in Lelystad. Daar kan rekening worden gehouden met alle weersomstandigheden.

In totaal is 20 hectare gereserveerd voor uitgebreide rooidemonstraties, het aanleggen van proefvelden voor gewasbescherming, meststoffen en groenbemesting. Ook zal er een tentoonstelling zijn. PotatoEurope is op 1 en 2 september 2021. De organisatie verwacht 250 exposanten en 16.000 bezoekers vanuit de hele wereld.

Bron: www.omroepflevoland.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.