Pop50jaar.nl: een interview met creatief directeur Bart Verhees

2 april 2024 11:47

Pop50jaar.nl: een interview met creatief directeur Bart Verhees

Pop50jaar.nl is een webshop gespecialiseerd in het verhuren van opblaasbare poppen. Je hoort het goed: opblaasbare poppen. Want hoe leuk is het om een jarige te verrassen met zo’n mooie pop in de (voor)tuin? Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders in Nederland met ruim 100 originele opblaasfiguren op voorraad. Hoe is het gelukt om met dit product zoveel succes te boeken? We vroegen het aan Bart Verhees, creatief directeur van Pop50jaar.nl.

Abraham en Sarah poppen per post

Iedereen kent wel dé Abraham pop met baard en bierpul en de Sarah pop met wijnfles of glas. Bart kocht een Abraham en Sarah pop die nog vrijwel niemand had in Nederland en er kwamen steeds meer aanvragen binnen van mensen die deze poppen wilden huren. Niet alleen in Brabant, waar het bedrijf van Bart gevestigd is, maar ook vanuit de Randstad. Bart zegt hierover:

“Als Brabants bedrijf, is het rijden van en naar de Randstad een hele opgave en eigenlijk niet haalbaar. Om toch aan de wens van de klant te voldoen, zijn we de poppen per post gaan versturen. En dat versturen per post, is direct een opstap geweest naar een grotere doelgroep.”

Poppen voor voor verschillende leeftijden

Waar men vroeger alleen een opblaaspop in de tuin zette bij een 50e verjaardag, is dat inmiddels anders. Het aantal aanvragen groeit inmiddels ook hard voor leeftijden zoals 18, 30, 40, 65 en 75, met name door particulieren, vriendengroepen en families. Bart voegt nog toe:

“Vriendengroepen die een pop huren voor een 18-, 30- of 40-jarige, maken vooral gebruik van onze ludieke poppen. Zo hebben we een opblaasbare ‘ouwe lul’, Sarah pop ‘ouwe doos’ en onze Baby-varianten. Deze zijn met een grote knipoog en zorgen voor grote hilariteit. Maar ook de ‘Rollator’-varianten zijn vermakelijk!”

Uitbreiding naar de zakelijke markt

Ook de zakelijke markt groeit bij Pop50jaar.nl. Bart zegt hierover:

“Enkele bedrijven sturen ons een lijst met jubileum, pensioen en/of verjaardagen. Wij zorgen dat er dan een passende pop tijdig geleverd wordt om deze verrassing te kunnen vieren. Een hele leuke manier om de medewerker/collega in kwestie extra in het zonnetje te zetten.”                                  

Meedenken voor een passend opblaasfiguur

Mensen verwachten nog steeds een standaard traditionele Abraham of Sarah pop. Wanneer ze horen dat Pop50jaar.nl meer dan 100 opblaasfiguren in het assortiment heeft, staan ze perplex. Bart voegt toe:

“We kijken altijd met plezier welke opblaaspop er nu echt bij de jarige past. Op deze manier kunnen we bijdragen aan een persoonlijke invulling. Het resultaat is dat de jarige extra verrast wordt. Kortom, lekker meedenken aan een passend opblaasfiguur zodat de jarige nog beter verrast wordt. Zo hebben we zelf iemand mogen verrassen met een passende opblaaspop voor de leeftijd 92 jaar.”

De markt voor blijven met originele en unieke poppen

Als we Bart vragen naar zijn uitdagingen, zegt hij hier het volgende over:

“Ons motto ‘Voor iedere jarige job, een passende opblaaspop’ is een beetje uit de hand gelopen, haha! Dat betekent dat we wel veel verschillende poppen in ons bezit moeten hebben. We houden onszelf hier ook goed aan, maar soms zijn er leuke uitdagingen. Daarnaast groeit de markt en we willen deze net voor blijven. Dit doen we door originele en unieke poppen te maken die niemand anders heeft. Hierdoor zijn we onderscheidend en kunnen we ons motto blijven hanteren.”

Het aanbod blijven uitbreiden

Zo zie je dat Pop50jaar.nl veel meer biedt dan een Sarah of Abraham pop. Het bedrijf blijft uitbreiden met nieuwe, unieke poppen, met name in de categorie beroepen. Met het motto “Voor iedere jarige job, een passende opblaaspop” wil Pop50jaar.nl heel Nederland verrassen met originele opblaasfiguren. Bart sluit af:

“Momenteel zijn we een van de grootste van Zuid-Nederland en wellicht binnenkort een van de grootste van Nederland!?”

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.