Podcastserie over technologie & inclusie

6 april 2023 09:55

Podcastserie over  technologie & inclusie

De krapte op de arbeidsmarkt is groot. En er staan een miljoen mensen met onbenut arbeidspotentieel aan de kant in Nederland. Werkzaak Rivierenland onderzoekt, innoveert en implementeert verschillende vormen van technologie die het mogelijk maken om deze mensen in je bedrijf in te zetten. In een podcastserie van drie afleveringen gaan twee arbeidsmarktprofessionals van Werkzaak in gesprek met experts op het terrein van technologie & inclusie. De eerste aflevering is nu te beluisteren.

Je hoort Malinda Janssen, projectmanager Technologie & Inclusie over experimenten in verschillende stadia. Ze vertelt over succesvol geïmplementeerde technologie, deelt conclusies, geeft realistische opties over inzet van medewerkers met ondersteuning van technologie bij werkgevers.

Ze vertelt bijvoorbeeld over beamers en geprojecteerde werkinstructies die stap voor stap duidelijk maken hoe een product in elkaar gezet moet worden. Of instructies op een tablet. De technologie waar Werkzaak mee experimenteert is op zichzelf niet per se nieuw. Veel productiebedrijven werken al met digitale instructie.

Malinda: ‘Wat nieuw is, is dat Werkzaak het gebruikt om de werkinstructie geschikt te maken voor onze medewerkers en werkzoekenden. Wij knippen de instructie in nog meer kleine stukjes en voegen bijvoorbeeld filmpjes toe. Met digitale instructies kunnen wij een instructie maken die past bij het niveau van onze mensen.’

Voor midden en klein bedrijf

MKB hebben niet altijd ruimte, tijd en geld om te innoveren met dit soort technologie. Terwijl er kansen liggen om op die manier medewerkers aan zich te blijven binden of onbenut arbeidspotentieel in te gaan zetten. Werkzaak helpt graag deze ondernemers om samen te ontdekken wat er in hun productieproces mogelijk is.

Malinda: ‘Dan kijken we wat het werk inhoudt en of het zin heeft om er technologie op los te laten. Het kan ook gaan om het maken van hulpmiddelen. Bijvoorbeeld 3D printen van mallen of ergonomische hulpmiddelen om schroefjes vast te pakken.’

Luister deze eerste aflevering. In de volgende aflevering zitten de ervaringsexperts aan tafel die vertellen wat de technologie voor hun inzet en werkmogelijkheden betekent.

www.werkzaakrivierenland.nl/podcast-tech

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.