Podcast met Ray Klaassens: ‘We bestaan nu bijna 10 jaar, hebben 150 werknemers en geen verloop.’

5 oktober 2023 08:45

Podcast met Ray Klaassens: ‘We bestaan nu bijna 10 jaar, hebben 150 werknemers en geen verloop.’

In de podcast Werken aan groei vertelt Ray Klaassens hoe hij verloop voorkomt. De oud-commando, bekend van het televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge, richt zich voornamelijk op teambuilding en identiteit. Zijn bedrijf Triangular Group bestaat een kleine 10 jaar, heeft inmiddels 150 medewerkers, maar geen verloop. Dat komt volgens hem door zijn ervaringen bij het Korps Commandotroepen, waar hij onder extreme druk leerde om samen te werken en leiderschap te vertonen. 

‘Als er druk op het systeem komt, dan moet je tegendruk gaan geven met het team. Die tegendruk is het cement, de cohesie van zo’n team’, vertelt Ray Klaassens. Uit zijn tijd bij de commando’s trekt hij een hoop lessen voor het bedrijfsleven. Organisaties hebben op het eerste gezicht weinig overeenkomsten met de commando’s, maar dat zijn slechts excuses. Klaassens: ‘Bij jullie werkt dat want jullie zijn de commando’s. Maar ik vertel dit verhaal omdat ik geloof dat iedereen dit kan doen. Wat een werkgever moet leren is dat dit ook van toepassing is bij een advocatenkantoor en bij de Jumbo. Je zult mensen moeten inspireren om iets voor de ander over te hebben.’ 

Het gesprek met Klaassens is de eerste uit een reeks van zeven podcasts over de toekomst van werkgeverschap. Andere sprekers zijn Loes de Volder (MamaLoes) over open hiring, Japke-d. Bouma (NRC) over het jeukwoorden en kantoorzonden, Savannah Koomen (Patroon) over groene arbeidsvoorwaarden, Esther Mallant (de Wereld van Personeel) over het MKB, Nora Steenhuis (Stedin) over vrouwen op de arbeidsmarkt en Leonie Koelmans (Elemental) over salaristransparantie.

Werken aan groei is een podcast van Indeed, geproduceerd door Microphone Media Podcast Agency. De interviews worden gedaan door Jan-Willem Boks.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.