Organisatiecultuur: zachte aanpak voor harde resultaten

21 februari 2022 12:01

Organisatiecultuur: zachte aanpak voor harde resultaten

Het wordt zo vaak gezegd: het moeilijkste om in een organisatie te veranderen is de cultuur. Toch zie je  over de hele wereld organisatieculturen veranderen. Constant. Alleen, hoe krijg je zoiets voor elkaar? Eigenlijk lukt het alleen als je de organisatie begrijpt. En, om organisaties te begrijpen, moet je de mensen begrijpen. Dat vraagt om specifieke kennis en misschien ook wel een andere manier van kijken. Iets wat onze Opleiding Organisatiecultuur je biedt.

In dit tijdperk van transformaties moet de organisatiecultuur van veel (semi)publieke organisaties echt anders. De samenleving vraagt om verandering. Een brede ommezwaai staat op stapel. De cultuurverandering die het meest succesvol is, blijkt een concreet en praktisch beroep te doen op het gewenste gedrag. Diep van binnen weet je dat je organisatie het beste werkt wanneer iedereen zich veilig, ondersteund en geïnspireerd voelt. Als docenten laten we je zien hoe de wetenschap een handzaam verandermodel biedt dat uitstekend kan worden toegepast om duurzame cultuurveranderingen in je eigen praktijksituatie te realiseren. Organisatiecultuur is volgens ons altijd ‘work in progress’.

Na afronding van deze opleiding:

  • Heb je inzicht in de theoretische organisatiecultuur processen;
  • Krijg je een beter inzicht in de knelpunten van je eigen organisatiecultuur;
  • En krijg je handelingsalternatieven waarmee je effectiever aan de slag kunt gaan.

Geïnteresseerd?
Mocht je interesse zijn gewekt, deze link verwijst naar onze webpagina met veel meer informatie. Op 13 mei a.s. gaat de opleiding van start.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.