Orbisk: Pionieren in de strijd tegen voedselverspilling met AI-technologie

18 maart 2024 14:11

Orbisk: Pionieren in de strijd tegen voedselverspilling met AI-technologie

Jaarlijks wordt wereldwijd 1,3 miljard ton voedsel verspild, wat neerkomt op een derde van de totale geproduceerde hoeveelheid. Deze verbluffende cijfers belichten een urgent probleem dat niet alleen leidt tot een gigantische verspilling van waardevolle energie en grondstoffen maar ook aanzienlijke milieu-impact heeft, zoals de bijdrage aan broeikasgassen, ontbossing, bodemdegradatie, en watervervuiling. In Nederland alleen al gooit de foodservice markt jaarlijks 150 miljoen kilo voedsel weg. Te midden van deze uitdaging staat Orbisk, een vooruitstrevend bedrijf dat de strijd aanbindt met voedselverspilling in de professionele keukens door de kracht van Artificial Intelligence (AI) en technologische innovatie.

Orbisk heeft een revolutionaire benadering ontwikkeld om professionele keukens te helpen hun voedselverspilling te begrijpen en te verminderen. Met een geavanceerd AI-gestuurd systeem van beeldherkenning is Orbisk in staat om automatisch te identificeren welke ingrediënten worden weggegooid, in welke hoeveelheid, en op welk moment van de dag. Deze informatie wordt vervolgens weergegeven in een overzichtelijk dashboard, waardoor keukenpersoneel en management direct inzicht krijgen in hun afvalstromen en patronen van verspilling. Dit maakt het mogelijk om gerichte maatregelen te nemen die niet alleen de hoeveelheid verspild voedsel verminderen, maar ook bijdragen aan kostenbesparing en efficiënter gebruik van grondstoffen.

Orbisk's benadering is niet alleen innovatief in zijn technologie maar ook in zijn visie om een duurzamer wereldvoedselsysteem te creëren. De missie van het bedrijf is ambitieus maar noodzakelijk; het streeft ernaar om het probleem van voedselverspilling aan te pakken door middel van vooruitstrevende technologie. Door keukens de tools te bieden om hun voedselafval tot wel 50% te verminderen, zet Orbisk significante stappen richting een duurzamere en efficiëntere voedselvoorzieningsketen.

De impact van Orbisk strekt zich verder uit dan alleen milieuvoordelen. Het systeem biedt ook economische voordelen voor de foodservice sector. Door het verminderen van voedselverspilling kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op inkoopkosten. Bovendien helpt het verbeteren van de operationele efficiëntie niet alleen bij het verminderen van kosten maar ook bij het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. De gegevens die door het Orbisk-systeem worden verzameld, kunnen tevens inzichten bieden die bijdragen aan betere menu-planning, inkoopstrategieën en zelfs marketinginitiatieven.

De toepassing van AI in de strijd tegen voedselverspilling is een duidelijk voorbeeld van hoe technologie kan worden ingezet voor sociale goed. Orbisk illustreert dat innovatie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan, waarbij elk stukje technologie een stap voorwaarts betekent in de oplossing van wereldwijde uitdagingen. De aanpak van Orbisk biedt een hoopvol perspectief op hoe de voedingsindustrie zich kan aanpassen en evolueren in het licht van ecologische en economische uitdagingen.

In een tijd waarin de wereld wordt geconfronteerd met toenemende druk op voedselbronnen en het milieu, biedt Orbisk een praktische, innovatieve oplossing die verandering teweegbrengt vanuit de keuken. Dit initiatief is een inspirerend voorbeeld van hoe bedrijven niet alleen hun eigen processen kunnen verbeteren, maar ook een positieve impact kunnen hebben op de wereld. De toekomst van voedselverspilling ziet er veelbelovend uit met bedrijven zoals Orbisk die vooroplopen in de strijd tegen dit wereldwijde probleem. Door de combinatie van technologische innovatie met een duidelijke missie voor duurzaamheid, toont Orbisk dat de sleutel tot een duurzamere wereld ligt in de kracht van slimme oplossingen en de bereidheid van industrieën om deze te omarmen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.