Open Banking: test je kennis!

21 juli 2021 08:58

Open Banking: test je kennis!

Open Banking is een hot topic in de financiële sector en kan zowel bedrijven als consumenten veel voordeel bieden. Wat weet jij van Open Banking? Test met de stellingen hieronder je kennis!

Waar of niet waar? Je vindt de antwoorden en uitleg onder de stellingen.

Je hebt geen speciale kennis of tools nodig om van Open Banking te profiteren - Waar

Open Banking is een manier om eenvoudiger financiële data uit te wisselen tussen vertrouwde partijen, met als doel om processen en dienstverlening te optimaliseren voor zowel bedrijven als consumenten. Om van de voordelen van Open Banking te profiteren, is enkel jouw toestemming vereist. Je hoeft dus zelf niet over kennis van software, financiën, bankieren of technologie te beschikken.

Gegevens kunnen middels Open Banking automatisch met derden gedeeld worden - Niet waar

Voor het uitwisselen van gegevens met derde partijen moet een instantie altijd jouw toestemming vragen. Het uitgangspunt is dus dat partijen jouw data niet delen, tenzij je hier zelf expliciet toestemming voor verleent. Voor iedere nieuwe partij moet steeds weer jouw toestemming gevraagd worden. Ook kun je deze op ieder gewenst moment weer intrekken, waarna de betreffende partij verplicht is jouw gegevens te verwijderen. Het kan dus nooit zo zijn dat je gegevens automatisch met anderen gedeeld worden.

Gebruik maken van Open Banking is nadelig voor je eigen bank - Niet waar

Open Banking biedt grote voordelen voor financiële instellingen. Zij kunnen namelijk - met toestemming van hun klanten - veel eenvoudiger gegevens met elkaar uitwisselen. Dit versnelt processen en stelt instellingen in staat hun klanten betere en passende dienstverlening te bieden. Het is dus zeker niet schadelijk voor je eigen bank om gebruik te maken van Open Banking. Integendeel: ook jouw bank zal profiteren van de voordelen.

Meer weten over Open Banking? Lees ons volledige artikel hier.
 

Naar alle berichten van Funding Options terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.