Ontwikkelen als organisatie; hoe doe je dat?

24 februari 2021 09:00

Ontwikkelen als organisatie; hoe doe je dat?

Elke ondernemer wil dat zijn organisatie zich blijft ontwikkelen, maar de vraag hoe hij of zij hier precies voor zorgt, is vaak lastiger te beantwoorden.

Vion, internationale producent van vlees, vleesproducten en plantaardige alternatieven, met productielocaties in Nederland en Duitsland, lanceert een online leerplatform voor al haar medewerkers om de ontwikkeling als organisatie te stimuleren. Zowel vaste medewerkers als flexwerkers hebben toegang tot deze Vion Academy. “Er is goed nagedacht over de doelgroep waarvoor het leeraanbod bedoeld is. Door de verschillende leervormen en het uitgebreide aanbod is er voor iedere medewerker wel een interessante cursus”, aldus Mandy Weijenberg, HR-manager van Vion Enschede.

“Het is belangrijk om je medewerkers te kennen. Nu veel kantoormedewerkers thuiswerken, is ondersteuning op het gebied van online vergaderen en timemanagement bijvoorbeeld meer dan welkom. Onze productiemedewerkers hebben weer andere behoeften, bijvoorbeeld gericht op hun vakmanschap. Zij hebben een enorme passie voor het product dat zij maken, maar zijn misschien niet het type dat wekelijks in de schoolbanken wil zitten of zelf de studieboeken er bij pakt. Toch is het belangrijk dat ook zij gekwalificeerd en inzetbaar blijven.

Met de Vion Academy kunnen medewerkers naast functiegerelateerde klassikale trainingen ook zelfstandig een online cursus volgen op een tijdstip dat het voor de medewerker en de organisatie uit komt. Na afloop wordt getoetst of de medewerker de stof heeft begrepen. De resultaten worden vastgelegd en zijn zo altijd inzichtelijk voor de afdeling HR. “Op deze manier heeft Vion als organisatie een goed beeld van waar de leerbehoeften van medewerkers liggen, waar hun talenten zitten en hoe we kunnen inspelen op loopbaankansen.”

Naast het aanbieden van trainingen en cursussen om de continue ontwikkeling van medewerkers te stimuleren, moet je als organisatie zelf ook meebewegen. Daarbij richt Vion zich ook op het aantrekken van nieuw talent om daarmee andere frisse ideeën en visies in huis te halen.

“Wij vinden het belangrijk om een ‘employer of choice’ te zijn. Hieronder verstaan we dat wij onze mensen voorop zetten en ze kunnen doorgroeien als we het juiste talent aantrekken.” In dat kader heeft Vion onder andere een uitgebreid management trainee-programma ontwikkeld. Met een breed aanbod aan interne en externe trainingen en het werken aan projecten binnen de verschillende Business Units van Vion Food Group, krijgen trainees een goed inzicht in en kennis van onze zakelijke processen en internationale projecten. Voor deze versnelde start van de carrières van deze jong gedreven talenten is de online Vion Academy een ideale tool. De combinatie van online en offline leervormen – ook wel ‘blended learning’ genoemd, vormt de ideale basis voor het ontwikkelen van deze talenten en daarmee ook onze organisatie.

Vion blijft meebewegen en heeft nu alweer nieuwe ideeën om ook onze vakkrachten met vleeskennis verder te ontwikkelen en nieuw productietalent aan te trekken. Klaar met ontwikkelen ben je nooit. Het is een dynamisch proces.

Geïnteresseerd geworden in werken bij Vion? Kijk dan eens op www.vioncarreers.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.