Onderzoek Storyblok toont aan dat consumenten websites vertrouwen, maar AI niet

21 november 2023 12:09

Onderzoek Storyblok toont aan dat consumenten websites vertrouwen, maar AI niet

Consumenten niet geïnteresseerd in het gebruik van AI voor aankopen

Storyblok, leider in de categorie content management systemen (CMS), presenteert de resultaten van een wereldwijd onderzoek onder 1.000 consumenten, waaruit blijkt welke content zij vertrouwen en afwijzen bij het doen van aankopen deze feestdagen. 

Websites belangrijker dan apps en sociale media 

43 procent van de consumenten zegt dat de website van een merk waardevoller is dan de mobiele app (34 procent) of sociale media accounts (16 procent). Slechts 7 procent zegt dat e-mail het meest waardevolle marketingkanaal is. 

Een ruime meerderheid (70 procent) van de shoppers gebruikt voornamelijk een smartphone voor online winkelen, wat de noodzaak onderstreept voor merken om mobiel geoptimaliseerde webervaringen aan te bieden in plaats van simpelweg te vertrouwen op apps. 

Eerder onderzoek van Storyblok toont aan dat bedrijven nog steeds niet voldoende doen om hun websites te verbeteren. Uit de gegevens blijkt dat e-commerce bedrijven miljarden aan inkomsten mislopen omdat 60 procent van de consumenten afziet van een aankoop vanwege een slechte gebruikerservaring van de website. Bedrijven weten dat ze een probleem hebben: 48 procent schaamt zich voor hun website. 

Consumenten vertrouwen AI hun geld niet toe 

Maar liefst 85 procent van de respondenten is niet geïnteresseerd in het gebruik van AI om hen te helpen beslissen over aankopen. Bovendien zegt 60 procent dat als ze een AI-aanbeveling krijgen, de kans niet groter is dat ze iets zullen kopen, terwijl 17 procent zegt dat de kans kleiner is dat ze iets zullen kopen. 

Influencers zijn niet zo invloedrijk 

Merken kunnen hun marketingbudget wellicht beter besteden aan campagnes zonder influencers. 57 procent van de consumenten gaf aan dat ze door de steun van een beroemdheid of influencer niet sneller geneigd zouden zijn om een product te kopen, terwijl een kwart (24 procent) zei dat ze er minder snel door zouden kopen.  

Consumenten vertrouwen op content om merkloyaliteit op te bouwen. Slechts 5 procent zegt dat ze eerder geneigd zijn om nieuwe merken te kopen in plaats van merken die ze vertrouwen. Tegelijkertijd zegt 90 procent dat door merken geproduceerde content belangrijk is bij het vormen van een perceptie van merken en hun producten. Prioriteit geven aan het creëren van moderne contentervaringen helpt merken vertrouwen op te bouwen waardoor consumenten klanten worden. Dominik Angerer, CEO en medeoprichter van Storyblok: "Het is makkelijk voor merken om in de val te lopen van het najagen van de laatste trends in plaats van mensen te geven wat ze echt willen. Zoals deze onderzoeksresultaten laten zien, hebben consumenten deze feestdagen authentieke content en nuttige websites op hun verlanglijstje staan." 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.