Onderzoek: Nederlandse bedrijven vinden het lastig om te verduurzamen

7 februari 2024 15:52

Onderzoek: Nederlandse bedrijven vinden het lastig om te verduurzamen

60% van de bedrijven in Nederland heeft nog geen actie op het gebied van duurzaamheid ondernomen. In veel gevallen hebben deze organisaties wel het plan om dit op korte of lange termijn te realiseren, maar de kennis ontbreekt.

Dat blijkt uit een marktonderzoek van Big Ass Battery, de Nederlandse bouwer van LFP-batterijsystemen voor industrieel gebruik.

Uit de survey blijkt dat 80% van de organisaties in Nederland vindt dat duurzaamheid van groot belang is. De voornaamste redenen om de ecologische voetafdruk te verminderen, zijn kostenbesparing, de verwachtingen van medewerkers en/of klanten en het feit dat het beter is voor het milieu.

Bijna de helft (42%) van de organisaties begint met verduurzamen als reactie op de verwachtingen van medewerkers en/of klanten, die hun stimuleren om actie te ondernemen.

“We zijn het erover dat we moeten verduurzamen, toch heeft 60% van de Nederlandse ondernemingen nog geen actie op dit gebied ondernomen”, stelt Guido de Jong, oprichter en CTO van Big Ass Battery. ”De voornaamste oorzaak hiervan is dat kennis hierover bij bedrijven ontbreekt.”

Een van de oplossingen waar men weinig van afweet, is het  energieopslagsysteem. Door het efficiënt opslaan van groene energie, kun je zelf de opgewekte energiegebruiken of je levert het terug aan het net wanneer het teruglevertarief gunstig is. “Wij werken met moderne en hoogwaardige LFP-batterijcellen. Dat houdt in dat deze batterijcellen veilig zijn, langere levensduur hebben, milieuvriendelijk zijn en hoge prestaties bieden zoals: snelle laad- en ontlaadmogelijkheden. Deze kenmerken maken de batterijen aantrekkelijk voor diverse toepassingen, omdat zij een goede balans bieden tussen prestaties, veiligheid en duurzaamheid”, zegt De Jong.

Het onderzoek is verricht onder ondernemers, directie, hoger management, inkopers en adviseurs binnen organisaties met minimaal tien medewerkers binnen de volgende branches: bouwnijverheid/contactarbeid/ambacht, energie/grondstoffen, industrie en productie, landbouw/bosbouw/visserij, textiel/grondstoffen/chemicaliën en transport. In totaal namen 152 respondenten aan het onderzoek deel.

Meer onderzoeksresultaten zijn te lezen in het Trendrapport dat vandaag verschijnt en is te downloaden via Trendrapport - Organisaties in Nederland willen verduurzamen, maar weten alleen niet hoe? - Big Ass Battery.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.