Office Centre failliet; voorraad en inventaris van 32 vestigingen in online veilingen

22 april 2022 14:54

Office Centre failliet; voorraad en inventaris van 32 vestigingen in online veilingen

Doek valt voor een grote kantoorartikelengroothandel-keten.

De bekende leverancier van kantoorartikelen en grote winkelketen Office Centre is op 2 maart 2022 failliet verklaard. Office Center heeft ruim 30 vestigingen in Nederland en 550 man personeel. Via het platform van BVA Auctions gaat de inventaris en voorraad van bijna alle vestigingen onder de virtuele hamer.

De eerste veilingen zijn vanaf 20 april online gestart en kunnen geïnteresseerden bieden op bureaus, kasten, computers en veel meer.

Coronacrisis

Het eerste grote faillissement naar aanleiding van de coronacrisis is een feit. Door de coronacrisis was de vraag naar kantoorartikelen aanmerkelijk minder. Hier heeft Office Centre een behoorlijke klap van gekregen en zelfs een nieuwe eigenaar, investeringsmaatschappij Standard Investment, kon de onderneming niet overeind houden.

Door al langer bestaande financiële problemen had de rechtbank uitstel van betaling verleend tot 1 maart 2022. Direct na de opheffing van de surseance is het faillissement van Office Centre alsnog uitgesproken.

Veilingen

Onder de virtuele hamer gaan alle voorraden en inventaris, denk aan papier, kasten, computers, bureaustoelen, bureaus, airco’s, cartridges en veel meer.

Er is een overzicht van de veilingen te vinden op de Office Centre veiling pagina.

Office Centre was dé plek voor kantoorartikelen en -oplossingen. Naast de verkoop van allerlei kantoorartikelen, bood het bedrijf diensten op het gebied van drukwerk, frankeer- en verzendoplossingen en technische ondersteuning aan.    

Over BVA Auctions

BVA Auctions is het grootste online veilinghuis van Europa en veilt in opdracht van derden slapende voorraad, overstock, tweedekans producten zoals retouren en bedrijfsbeëindigingen. Maar ook vintage, kunst, antiek, occasions, onroerend goed én boten. 

De website heeft maandelijks ruim 6 miljoen bezoeken en meer dan 2,6 miljoen geregistreerde klanten. Maandelijks worden ruim 792.000 biedingen gedaan door kopers uit meer dan 121 landen. Dankzij het ruime en voortdurend wisselend aanbod is er bij BVA Auctions altijd wat te bieden.

Bekijk het overzicht van alle veilingen die online staan hier!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.