Nieuwe generatie aan het stuur van Addink Distributie

11 april 2017 14:19

Nieuwe generatie aan het stuur van Addink Distributie

Carel Addink (32) heeft de aandelen van vader Jos overgenomen en heeft nu volledig de leiding van Addink Distributie in Zutphen. "Ik zie het als mijn taak om Addink een gezond bedrijf te laten zijn waar mensen met plezier werken.” Hij is de zevende generatie in het 176 jaar oude transportbedrijf.

Als kleine jongen droomde Carel al van een baan in de transportwereld. "Ik haalde op mijn achttiende meteen mijn rijbewijs en direct daarna het chauffeursdiploma, maar na één jaar internationaal spatte mijn droom uiteen. Ik had het teveel geromantiseerd.” Hij ging daarna aan de slag in het familiebedrijf en toen zijn ouders in 2008 de kinderen bij elkaar riepen om over de toekomst van het bedrijf te praten, wilde hij het overnemen. "Ik vind ondernemen heel leuk en ik houd er van elke dag uitdagingen in mijn werk te hebben”, weet hij nu. Hij ging terug naar school, werkte op alle afdelingen in het bedrijf en bereidde zich voor op het directeurschap. "Maar dan stap je in 2008 in en dan dondert alles in elkaar…” In plaats van bij de pakken neer te zitten in die crisistijd, zette hij, samen met zijn zus Manon, de schouders eronder en begon de pijlen op andere markten te richten. Hij voorzag de groeiende behoefte aan transport naar particulieren en verlegde de focus van business-to-business naar particulieren voor met name buitenmaatse goederen zoals blokhutten en tuinhout. Ook staal (lengte 6 meter) en warmtewisselaars voor WKO-installaties bijvoorbeeld zijn geen probleem voor Addink. "Binnenmaatse goederen kan iedereen, daarmee kun je je niet onderscheiden”, verklaart hij. "Deze keuze begint nu vruchten af te werpen.”

Automatiseren

Vanaf 2015 kreeg Carel de dagelijkse leiding over het bedrijf en nu is hij directeur-grootaandeelhouder van Addink Distributie, met veertig medewerkers. De komende tijd wil hij het bedrijf verder moderniseren en automatiseren: "We kunnen vooral iets toevoegen voor onze klanten door ze te ondersteunen in het logistieke proces.”

Zeven generaties Addink

De eerste generatie Addink begon in de negentiende eeuw in de Laarstraat in Zutphen. Met paard en wagen werden plaatsen in de Achterhoek bezocht. In het midden van de vorige eeuw, toen de nadruk veel meer op transport en logistiek kwam te liggen, kwam de eerste Scania-vrachtwagen. In de loop van de jaren groeide het wagenpark en in 1980 verhuisde het bedrijf vanuit het centrum naar de huidige locatie op bedrijventerrein De Mars. Nu is Addink gespecialiseerd in transport, distributie, opslag, warehousing en verhuizingen.

www.addink.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.